lørdag 19. september 2009

Kan vi få slippe...?


"Skal vi danse" ligger an til å bli en seersukesess også i år. Men hvor mange ser programmet frivillig?

Samme hvor mye menn påstår at de er sjefen i huset, så tyder seertallene til "Skal vi danse" på at makten over fjernkontrollen ikke er total.

Det er gode grunner til å tro at den feminine halvdelen i de tusen hjem trumfer igjennom sine ønsker, og mannen i huset tvinges se dans midt i beste sendetid.

Slikt blir det fort gode seertall av.

Hvordan er det hjemme hos deg? Er det han eller hun som velger "skal vi danse"?


Høyt spill med dårlige kort


Sponheim innrømmer i et intervju at han var i dialog med Stoltenberg om et alternativt regjeringssamarbeide.

Et samarbeide mellom AP, Venstre og KrF kunne gitt en regjering uten de ytterliggående partiene FrP og SV.

At dette fremkommer nå før AP, SV og SP skal fordele kort i regjeringskabalen gjør nok neppe forhandlingene enklere. Regjeringspartnerene Halvorsen og Navarsete er nok ikke særlig fornøyde med at Stoltenberg diskuterte konkrete planer for å dolke de i ryggen.

Sponheim på sin side skal forlate politikken, og har lite å tape på å fortelle om disse samtalene. Han oppnår derimot å skape splid og mistillit blandt de rødgrønne. En splitt og hersk på tampen av karrieren, om man vil.

Nå blir det spennende å se hva mer Sponheim har i ermet.

Kan vi forvente avsløringer fra Sponheim som også skader erkefienden FrP i tiden som kommer?


Stoltenberg ville dumpe SV!


Det har i de siste dagene kommet for en dag at Stoltenberg og Sponheim har hatt hemmelige samtaler omkring et mulig regjeringssamarbeide.

De smiler fornøyd der de står fullt utstyrt for sykkeltur med sine mountainbikes, turtøy og ryggsekker.

På sykkelturen diskuterte de mulighetene for en regjering uten SV. Både AP og Venstre ville kunne trekke mot sentrum og samarbeide om dette hadde blitt påkrevet.

Kanskje det var nettopp disse samtalene som gjorde Sponheim så sikker på muligheten for en regjering med seg selv helt uten FrP?

Uansett. Mulig de andre borgerlige partiene er litt irritert nå. Og det kan jo tenkes at SV ikke akkurat stoler MER på Jens etter dette.

Hvor kritisk er det for de kommende forhandlingene mellom de rødgrønne at sannheten om disse samtalene kommer frem nå?


Underlig piercing


Dagbladet skriver om en kvinne i USA som fikk et tre igjennom halsen.

De utrolige bildene viser at det umulig kan ha vært særlig behagelig. Jenta hadde flaks som ikke døde av skadene.

Det gjenstår å se om trepiercing blir en hit i selvpinermiljøet. Vi har våre tvil.

Dette var en ulykke. Men hva med de som frivillig lar seg gjenombore av spiker, kroker, sverd og strikkepinner - hva får folk til å søke etter smerte?


Gratulerer med valget, kamerater!


Obama har sendt brev til Jens og gratulert de rødgrønne med valgseieren.

Akkurat som våre venner på venstresiden i norsk politikk har for vane å gjøre når noen av deres meningsfeller i diverse diktaturstater vinner et "valg".

Det sitter muligens folk i regjering i dag som har vært med på å sende tilsvarende hilsner til store ledere i Kina, Kambodsja, Cuba, Venezuela og de gamle østeuropeiske stater?

Vi skal ikke glemme at kommunismen har kostet flere mennesker livet enn nazismen.

Bør pressen fokusere på enkelte regjeringspolitikeres fortid som innbitte tilhengere av verdens største despoter?


Sjalu kvinnfolk og pipende feminister...


Eva Lundgren kritiserer Skavlan for å seksualisere kvinner i sitt talkshow.

Hun reagerer blant annet på at han "snakker dårlig med kvinner" og velger å flørte mest med de under 40. Forøvrig trekker hun paralleller til andre karismatiske ledertyper med apell til kvinner.

At Skavlan småflørter litt med damene han har med seg i showet ser ikke ut til å plage hverken de kvinnelige deltakerene eller TV seerene - Skavlan ER populær blant kvinner flest!

Vi er vel igrunn litt lei av bedrevitende damer som kritiserer menn for å gi oppmerksomhet til vakre, unge og vellykkede kvinner.

Felles for slike er gjerne at de selv er mindre attraktive, og sjelden får den type positiv oppmerksomhet som Skavlan "utsetter" damene i sitt program for.

Hva får feminister til å rakke ned på enhver mann og kvinne som åpenlyst innrømmer at de tiltrekkes av vakre utgaver av det motsatte kjønn?


X-faktor gir håp til de håpløse!


Nok en gang har talentreality gitt en uslepen diamant en sjanse! Etter Kurt Nilsen og Susan Boyle er kanskje svaksynte Elin neste store underdog som slår igjennom?

For vi liker jo å la oss overraske. Som da Kurt Nilsen - en høyst ordinær elektriker - åpnet munnen for første gang på Idol, så ble vi jo mektig imponert over denne fremtoningens fantastiske stemme. Det samme kan sies om Susan Boyle, og nå også med svaksynte Elin.

Av dette kan vi lære at man ikke skal skue hunden på hårene. Det kan skjule seg enorme talenter bak en høyst ordinær fasade!

Er talentreality programmene et bevis på at stemme og talent er viktigere enn image?


Lek, stek, jungelsex og avtaler med liten skrift?


En gruppe Robinson deltakere saksøker produksjonsselskapet fordi de mener de har fått for lite betalt.

I deltakerenes kontrakter står det nemlig ikke noe om at de IKKE skal ha betalt for å være tilgjengelig for produksjonsteamet 24 timer i døgnet. Deltakerene krever også ulempetillegg.

Men om man melder seg på et konsept som Robinson -. bør man ikke forstå at det garantert vil bli filming i tide og utide, og at den avtalte lønnen er ment å dekke også dette?

Er det riktig, mener du, av Robinsondeltakerene i ettertid krever mer betalt enn hva som står i kontrakten de selv godkjente før opptakene startet?


Espen Lie kunne fått de hjem for under en mill!


Moland og French sitter ikke akkurat godt i det, men nå skal utenriksministeren nedover og ordne opp.

Det blir altså enda mer oppmerksomhet rundt denne saken, både her hjemme, i Kongo, ellers i Afrika og resten av verden.

I et radiointervju for noen dager siden uttalte den tidligere leiesoldaten og pengeinnkreveren Espen Lie at all oppmerksomheten vanskeliggjør løslatelse.

Ifølge Lie ville en privat redningsaksjon kunnet få guttene ut for ca 1 mill i bestikkelser og omkostninger før pressen gjorde en het potet av denne saken i Norge og i Kongo.

For hvert avisoppslag (og blogg) om saken vanskeliggjøres en "privat" løsning på problemet.

Burde pressen nå dysse denne saken ned, slik at det etterhvert kan bli mulig å kjøpe de norske guttene fri fra fengselet?


Hvor skrudd kan foreldre bli?


En 12 år gammel engelsk gutt skulle hjelpes av foreldrene til å gjenomgå kjønnsskifteoperasjon. Dette har skapt sterke reaksjoner i lokalmiljøet og nå også internasjonalt.

Det de velmenende foreldrene ikke tenkte på var reaksjonene gutten/jenta ville møte da omverdenen fant ut av hva som var i ferd med å skje.

Det var kanskje en smule naivt av foreldrene å tro at dette kunne gjennomføres uten at noen ville reagere?

Var det riktig av foreldrene å sette i gang kjønnsskifteprosessen, eller skulle de latt gutten vente til han var myndig med å gjøre dette inngrepet?


Liten men sulten!


En nyoppdaget "mini T-Rex" snur opp ned på forskerenes teorier om skrekkøglens utvikling!

Den lille dinosauren har nemlig tilnærmet samme bygning som den 6500 kilo tyngre storebroren. Men junior er 75 millioner år eldre. Dette betyr at de store kjøtteterene utviklet seg annerledes enn man først trodde.

Uansett stor eller liten, gammel eller ung, Den lille dinosauren var nok neppe noe tamdyr. Med sine 80 kilo, 160 cm høyde og skarpe tanngard ville den nok være lei å møte i et mørkt smug.

Hvem ville du helst blitt spist av? En hai, en T-Rex eller spekkhoggeren Keiko?


Ssssssyyyyyyyyyylll!!!!!


Erfaren leiesoldat mener Moland og French var amatører uten forutsetninger for å lykkes i sikkerhetsbransjen i Afrika.

Han trekker særlig frem deres unge alder og manglende kamperfaring som to viktige fiaskofaktorer.

Og det er kanskje et godt poeng. Før du begir deg ut i jungelen for å leke med de store gutta helt alene, så bør du kanskje ha vært med på ett og annet opptrinn sammen med en godt trenet og erfaren kampenhet.

Moland og French tok seg muligens vann over hodet da de reiste til Afrika for å drive sikkerhetsselskap.

Moland og French: Ulykkesfugler eller syltapper? Hva mener du?


Clean shit or die!


Laboratorieteknikeren som er siktet for å ha drept sin kollega og deretter skjult henne inne i en vegg i USA var kontrollfrik ifølge kjente.

Det viser seg nå at en krangel om hvorvidt den drepte gjorde en god nok jobb med å holde laboratoriets musebur rene kan ha utløst drapet

Den drapstiltalte mannen skal tidligere være anmeldt for voldtekt mot sin daværende kjæreste. Vi aner konturene av en lite sympatisk personlighet.

I USA er vold på arbeidsplassene et økende problem.

Hvordan er det her hjemme? Behandler vi våre kollegaer med respekt, eller er det mye vold også på norske arbeidsplasser?


Auda, Skravlan!


Skavlands comeback på TV skjermen slaktes av VG Netts lesere nå i kveld.

En lang rekke av VG Netts lesere har kommentert Skavlands "nye" talkshow, og dommen er ikke nådig: Terningkast to til talkshowveteranen.

Det er tydlig at publikum ikke likte det de så. Eller...?

Man skal ta med i betraktningen at de som er i programmets målgruppe ikke nødvendigvis er de samme som bruker fredagskvelden til å kommentere TV programmer på VG Nett.

Skavlan er Skavlan. Han har sin lune personlighet og sin velkjente stil. De som likte programmene hans tidligere liker de sannsynligvis fortsatt.

Bør vi stole på "meningsmålinger" i nettaviser?

fredag 18. september 2009

Flaks det ikke var solgt!


Å benytte ukjent flyttebyrå uten å sjekke referanser er en risikosport ifølge Dagbladet. Tidligere i dag leste vi om kvinnen som hadde mistet flyttelasset sitt.

Nå har flyttelasset kommet til rette. Vi tør vedde på at eieren er overlykkelig. Alt hun eide kunne jo like godt vært solgt som tyvegods. Man vet aldri.

Moralen i denne saken må være: Sjekk alltid referanser før du overlater alt du eier og har til fremmede mennesker!

Er vi nordmenn for naive når vi leier flyttebyrå, håndtverkere eller andre som håndterer eiendeler for store summer?

Nei, det var IKKE flysyke....

Mattilsynet har avdekket feil og mangler ved hygienen på 17 av spisestedene på Gardemoen.

Dette er ikke bra. Om 100 passasjerer på et langdistansefly plutselig må på det lille rommet samtidig kan vi jo tenke oss hvordan det vil bli.

Har du vært litt ekstra uggen på flyturene i det siste, så vet du kanskje hvorfor nå?

Maradona, hvor ble det av pengene?

Italienske skattemyndigheter beslagla nylig den argentinske landslagstreneren Maradonas øreringer da han var på besøk i landet.

Under sin tid som proffspiller i Italia opparbeidet han seg en skattegjeld på svimlende 330 millioner kroner. Det er disse pengene italienske myndigheter forsøker å inndrive - tydligvis i symbolske avdrag.

Sist gang tidenes fotballspiller besøkte Italia måtte han pent legge igjen to Rolexklokker som delbetaling for gamle synder.

Man kan undre seg hvordan enkelte mennesker med slike svimlende inntekter klarer å rote det til så ettertrykkelig for seg selv. Det er jo en og annen norsk kjendis som også har kommet i klammeri med skattemyndighetene.

Bør kjendiser som plutselig får skyhøye inntekter settes under økonomisk administrasjon av myndighetene, slik at de ikke skal sløse bort alle pengene sine, eller er det helt greit at de ødsler bort alt på jetsetliv, og dropper å betale skatt?

Kanskje de heller stemmer på strengere innvandringspolitikk?

Al Qaida fremsetter klare og konkrete trusler ovenfor Tyskland i forbindelse med det forestående tyske valget. Det skal gå Tyskland ille, påstås det, om det ikke blir full tilbaketrekning av tyske styrker fra Afghanistan etter valget.

I trusselvideoen hevdes det at tyske sivile selv er delaktige og ansvarlige for krigen i Afghanistan, og således må ta konsekvensene av dette.

Muslimer bosatt i Tyskland vil "få beskjed om hva de kan gjøre" såsnart Al Qaida er ferdig med de innledende terroraksjonene.

Spørsmålet er vel om ikke disse truslene nører oppunder det allerede ulmende fremmedhatet og skaffer sympati for ytterliggående rasistiske grupperinger i Tyskland.

Dessuten virker disse truslene så konkrete og så skremmende at selv den jevne tysker nok tenker over sitt syn på innvandrere og mennesker med annen religion en gang til.

Hva er det farligste med disse truslene? At det faktisk kan skje terroranslag, eller at fremmedhatet utløser opptøyer og kamper mellom etninske tyskere og innvandrere?

Styggere blir det vel....

...neppe?

En 41 åring må nå møte i retten etter grove overgrep mot fem kvinner. Et av ofrene - en 16 år gammel jente - ble dessuten filmet under voldtekten.

Dette er en meget stygg voldtektssak. Dopede ofre, vold, drapstrusler, filming, frihetsberøvelse og mange ofre hvorav en meget ung.

Strafferammen for det groveste av tilfellene alene er 21 års fengsel.

Nå gjenstår det å se om norsk rettsvesen kan gjøre jobben sin, og reagere kraftig mot en VIRKELIG forbryter for en gangs skyld.

Hva tror du? Får vi en dom som svir her, eller blir det en ny demonstrasjon av norsk snillisme?

Same shit i 2005!!!

Dagbladet skriver i dag om en kvinne som fikk alvorlige problemer med å få tilbake flyttelasset sitt fra et useriøst flyttebyrå.

Det oppfordres i artikkelen til å sjekke før man kjøper dyre/viktige tjenester. Et oppslag på firmanavn eller foretaksnummer i brreg.no kan fortelle mye om den man handler med.

Et annet tips er google. Vi fant følgende artikkel fra 2005 da vi googlet eieren av flyttebyrået.

Ser saken kjent ut?

Hjelper jo lite å juge uansett....

Carl I Hagen skal selge huset sitt, og innrømmer i den forbindelse at garasjen hans ikke er lovlig satt opp. "Umulig ikke å være kjeltring i dette landet" uttaler Hagen til Dagbladet.

Det er lett å være enig med Hagen, og tilogmed få sympati med han til tross for at han har gjort noe han strengt tatt ikke burde gjøre.

Han scorer stort på å si sannheten her. Vi husker jo alle sakene i de siste par årene der politikere har forsøkt å lyve seg fra ulike forhold og episoder. Pinlig!

Politikere bør notere seg følgende gratis kommunikasjonsråd:
  1. Det er ikke nødvendigvis farlig å bli tatt for å ha gjort noe galt. Det er menneskelig å feile, og man kan tilogmed komme styrket ut av en ellers kjedelig situasjon om man er ærlig.
  2. Om man forsøker lyve for å unngå å bli tatt taper man. Det er stygt å lyve, og som politiker er tillit det viktigste man har.

Hva mener du? Bør vi ha sympati med folkevalgte som begår lovbrudd?

Offentlig skittentøyvask: Hva er motivet?

I en bok som utgis i Danmark i disse dager fremstilles Anja Andersen som "hensynsløs, humørsyk og nærmest tyrannisk".

Boken tar for seg en rekke forhold - også av svært personlig karakter - omkring klubben Slagelse i Danmark som Andersen trente i 8 år.

Man kan spørre seg om både sannhetsgehalten i det som er skrevet, og hvorfor noen velger å gi ut en slik bok.

Tre ting er imidlertid sikkert:
1 ) Boken rammer Andersen hardt.
2) Noen tjener gode penger på dette.
3) Boken bidrar IKKE til å løse noen av de påståtte konfliktene.

Bør offentlige personer ha mulighet til å forhindre at andre utgir bøker om dem om hensikten utelukkende er å skade og å tjene penger?

Amerikanske tilstander?

Politiet konfiskerer prostituertes mobiltelefoner, og kvinnelige betjenter svarer når kundene ringer. På denne måten lurer politet sexkjøperene i fella. Nå vil regjeringen diskutere denne praksisen.

De prostituerte selv er naturlig nok opprørte over politiets fremgangsmåte, og mener dette skader kvinnene vel så mye som det rammer kjøperene.

Spørsmålet er om politiet her bruker litt vel drastiske metoder for å stanse relativt ufarlige kriminelle. Telefonavlytting (som dette grenser tett oppunder) benyttes jo ellers bare ved mistanke om svært alvorlig kriminalitet.

Man kan ledes til å tenke på "police video" serier fra USA, hvor politiet mer eller mindre direkte fremprovoserer en kriminell handling for så å arrestere gjerningsmannen.

Ønsker vi at politiet kan bruke slike metoder mot småkriminalitet også her til lands?

Drevet og drevet...

Tre av restaurantene som er med på årets "Hellstrøm rydder opp" har gått konkurs etter Hellstrøms sjokkterapi.

Problemet er som oftest gammel gjeld.

Det er ikke tvil om at Hellstrøm kan sine ting. Dårlige restauranter forvandles til publikumsmagneter under den dyktige mesterkokkens ledelse.

Og hadde restaurantene fått hjelp litt tidligere, ville de sannsynligvis overlevet.

Men Hellstrøm ønsker "vanskelige saker" å jobbe med. Og i vanskjøttede restauranter er ofte økonomien dårlig.

Altså: Når man trenger hjelpen får man den ikke fordi det ikke er ille nok. Når man så omsider er herjet nok til å få hjelp er det ofte for sent...

Gode venner etter bruddet? Nåja...

Avril Lavigne skal skilles, melder kjendis.no. Etter å ha vært sammen siden hun var 19 velger paret nå å gå hver sin vei.

Avril giftet seg med ungdomskjæresten da hun var 21. Paret skilles som meget gode venner, ifølge Avril selv.

Så spørs det om de er like gode venner når en av dem dukker opp i sladrepressen med ny, superhot date....

Pussy to the people!

Rammsteins siste video skaper sterke reaksjoner. Av enkelte blir den betegnet som"ren porno", og i sverige går debatten høylytt!

Men musikk er kultur, og musikkvideo er kunst. At ikke alle feminister liker all form for kunst og kultur må vi kunne leve med.

Om vi lar marginale grupperinger få tvinge igjennom sensur av ting de ikke liker vil vi fort få et samfunn der ALT er forbudt.

Det ironiske med dette er at alle protester og klager bidrar til å øke oppmerksomheten rundt videoen, og garantert resulterer i øket platesalg for Rammstein.

Pussy to the people, takket være feministene!

Svære mugger viktig?

Kjendis.no gjør et stort nummer av at "Skal vi danse" favoritten Triana Iglesias har silikoninnlegg i brystene. I et oppslag i dag trekkes paraleller til tidligere deltaker Lene Alexandra.

Men "Skal vi danse" er da vitterligen et danseprogram, og ikke et puppeshow?

Hvorfor da denne fokusen på silikon og brystmål? Fordi det trekker lesere?

Kanskje var det nettopp ordet "mugger" i overskriften som fikk DEG til å lese dette innlegget?

Er det for enkelt å spille på pupper og sex for å få oppmerksomhet i Norge?

Men ble det scoring på Carew?

Carew ble observert på byen i London med en 18 år gammel undertøysmodell. De to skal ha hatt en date, ifølge Dagbladet.

Mange misunner nok Carew den skyhøye spillerlønna. Men det er sikkert vel så mange som misunner han muligheten til å date vakre unge piker.

Spørsmålet mange stiller seg etter denne daten er nok sikkert: Ble det scoring på Carew denne gangen?

Flørtepusen Rybakk fornekter seg ikke!

Under opptaket til et Skavlan talkshow klarte ikke den populære artisten Aleksander Rybakk holde seg. Han bare MÅTTE fortelle den 31 år eldre svenske skuespillerinnen Lena Endre hvor vakker han synes hun var.

Rybakk med sitt vinnende vesen er nok vant til - og liker - oppmerksomhet fra det annet kjønn. Skavlan på sin side tror nok muligens Lena Endre er "litt utenfor Rybakks radius".

Hvorvidt den svenske skuespillerinnen faller for den unge spellemannen gjenstår å se.

Men at også hun - i likhet med stort sett alle norske kvinner - har latt seg sjarmere av Grand Prix vinneren er det vel ingen tvil om.

Får vi et nytt kjendispar?

Har ikke NSB sikkerhetsrutiner?

En mann ble slept etter toget 100 meter ved Tønsberg stasjon i natt. Politiet etterforsker den tragiske ulykken.

Mannen hadde nettopp gått av toget da han snudde seg og strakte hånden inn gjennom den åpne døren for å få en sigarett av en annen passasjer. Uheldigvis lukket døren seg før mannen rakk å trekke til seg hånden.

Det bør være et krav at togpersonellet SER at ingen er i nærheten av vognene når toget settes i fart.

At ingen ble alvorlig skadet i denne ulykken er ren flaks.

torsdag 17. september 2009

For LAVE straffer!

Ifølge Dagbladet reageres det på at kriminelle østeuropeiske bande- og gjengmedlemmer idømmes strengere straffer enn kriminelle av annen opprinnelse.

Politi og rettsvesen tilbakeviser dette på det sterkeste. Straffene er strenge fordi kriminaliteten som begås er såvidt omfattende og kynisk.

Dette er ikke småkriminelle narkomane som napper med seg en bilstereo her og der fordi de desperat trenger penger til neste skudd.

Vi snakker om profesjonelle og velorganiserte bander som kommer til landet ene og alene for å utføre omfattende tyveriraid i vinnings hensikt.

Å idømme disse straffer opp mot øvre grense av hva loven åpner for er derfor riktig av to grunner:

1. Man setter den enkelte gjerningsmann ut av spill for en lengre periode
2. Man sender et signal om at vi ikke aksepterer den slags "turisme" i Norge

I stedet for å rope varsko om urettferidg behandling av disse hensynsløse gjerningsmennene, så bør man heller se om det er mulig å gi STRENGERE straffer!

Hva mener du er rimelig straff for en som arresteres etter et flere uker langt tyveriraid i Norge?

Skambank! Gi dem skambank!

En nesten 90 år gammel kvinne ble i dag overfalt i sitt hjem på Kjelsås i Oslo. Gjerningsmennene, som fortsatt er på frifot, utgav seg for å være fra kvinnens kraftleverandør.

Etter først å ha konstantert at kvinnen var alene returnerte de og trengte seg inn i huset ved å knuse et vindu.

Offeret ble hårdhendt behandlet, og deretter forlatt bundet og hjelpeløs. En nabo hørte etterhvert kvinnens rop om hjelp, og fikk satt henne fri.

Dette er en så nedrig forbrytelse at vi ikke finner ord! Gamle, forsvarsløse mennesker MÅ kunne føle seg trygge i sitt eget hjem midt på dagen i tettbebygde Oslo.

Vi håper politiet får tak i disse umenneskene, og at turen til politihuset går via en øde parkeringsplass i Maridalen for en lang og grundig leksjon i folkeskikk!

Om vi tilfeldigvis befinner oss i området når dette skjer, så har vi garantert ikke sett noe som helst!

Hva mener DU er passende straff for svin som dette?

Slappfisk?

En fisker fra Hareid fikk nylig en 2 meter lang Håbrann i garnet. Haien var omlag 2 meter lang. og veide 120 kilo.

Vi ville neppe halt dette monsteret ombord, selv om menneskekjøtt ikke står øverst på håbrannens favorittmeny. Synet av et fiskens enorme tanngard ville nok avskrekket noen og enhver.

Ville du turt å bale med et beist som dette i en liten fiskebåt?

Måtte han brenne i h....

Minst ti personer er skadet etter at en tidligere elev kastet en brannbombe på en skole i Tyskland.

Gjerningsmannen ble selv alvorlig forbrent under angrepet, og ble dessuten ytterligere skadet da han ble beskutt av politiet.

Denne episoden føyer seg inn i rekken av tragiske skolemassakre i Europa og USA.

Er det norske samfunnet et Utopia der slikt som dette ikke kan skje, eller er det bare et spørsmål om tid før vi får se liknende tragedier i Norge?

Peace in our time. Ringer det noen bjeller?

Det blir ikke noe av det planlagte rakettskjoldet i Europa. USA går bort fra det planlagte forsvarssystemet, og Europa står da så godt som uten mulighet til å beskytte seg mot rakettangrep i fremtiden.

Rakettskjoldet var tenkt å stanse raketter fra for eksempel Iran. Nå hevdes det at Iran ikke lengre utgjør noen trussel for Europa, og at det derfor ikke er behov for forsvar.

Russland var kritiske til systemet, da de mente det ville endre maktbalansen mellom Russland og vesten.

Uten rakettskjold er utvilsomt Russland fornøyd, og vi er åpne for "incomings" fra hvor det skulle være.

Noen som husker de berømte ord "Peace in our time"?

Kolberg: En konspiratør og despotisk leder?

Når den interne kabalen i Arbeiderpartiet skal gjøres opp etter valget står en ting klart: Martin Kolberg blir neppe parlamentarisk leder!

Kolberg skaffet seg tydeligvis innbitte motstandere i partiet i sin periode som partisekretær. Om noen tør gå så langt som å karakterisere han som "despotisk" og "konspiratorisk" vites ikke, men mange sitter nok med inntrykk av at Kolberg vet å få det som han vil.

Det spekuleres også i om AP muligens vil ha en kvinne i denne lederjobben.

Hva som skjer på kammerset i Arbeiderpartiets kontorer i tiden som kommer er det kun få innvidde og eventuelle fluer på veggen som får se.

Vi venter uansett i spenning på hvordan regjeringen vil se ut, og hvordan AP vil takle den interne maktkampen.

Bobler det kanskje mer under overflaten i AP enn det vi får inntrykk av?

Hva blir tittelen? Gutta fra Telemark goes bongo in Kongo?

Teamet bak kassasuksessen Max Manus har vært i kontakt med Moland og French for å lage film om deres afrikanske eventyr.

De følger da opp trenden med å lage film om staute norske unge menn som gjør sin plikt for Konge (eller var det Kongo?) og fedreland.

French og Moland har dessuten allerede erfaring med film.

Spørsmålet er: Om filmen skal basere seg på våre dristige venners egne forklaringer, vil man da kunne kalle det "en sann historie"?

Vi aner ikke hva som virkelig skjedde der nede i jungelen, men vi håper Moland og French kommer seg ut av kongolesisk fengsel fortere enn svint.

Og vi venter spent på hva tittelen på filmen blir. Tør vi gjette på "Gutta fra Telemark goes Bongo i Kongo"?

Tror du vi noensinne får vite sannheten om hva som skjedde da de norske guttenes sjåfør ble drept?

This is war, skyt en mongo!

Amerikanske soldater skjøt og drepte en 32 år gammel mentalt tilbakestående mann i Irak nylig. Irakeren hadde ropt skjellsord mot soldatene, og kastet en sko mot bilen deres.

Slike nyheter stiller amerikanerene i et særdeles dårlig lys. Det er grusomt å regelrett henrette en psykisk utviklingshemmet mann på denne måten.

Likevel, om vi setter oss inn i de amerikanske soldatenes situasjon da denne situasjonen oppstod, er det kanskje lettere å forstå hvordan denne tragiske episoden kunne finne sted.

Amerikanske soldater utsettes daglig for granatangrep under patruljering i Irak. Når en ung - og antakeligvis livredd - soldat ser en mann som roper skjellsord, og deretter kaster noe mot bilen han sitter i, så er det mulig å skjønne at ting som dette kan skje.

Saken er tragisk for alle parter. For den avdøde og hans familie, og for amerikanerene som blir enda mer upopulære både i Irak og internasjonalt.

Har du forståelse for at slikt kan skje i en "skarp" situasjon, eller mener du de ameriaksnke soldatene bør stilles for krigsrett for drap etter denne episoden?

Problemet flyttes - terroren fortsetter!

Amerikanerene stenger nå den beryktede fangeleiren Camp Bucca i Irak. Titusenvis av irakere har sittet fanget i denne utskjelte leiren, og flere er dømt til døden for terrorvirksomhet.

De resterende fangene flyttes til andre amerikanske fangeleire i Irak.

Det vakte internasjonal avsky da det slapp ut bilder som viste hvordan amerikanerene behandlet fangene i Abu Grahib fengselet i Irak, og man antar at dette bidro til å øke støtten til irakiske motstandskjempere.

Fortsatt skaper amerikanerenes fremferd i Irak reaksjoner.

Vil det endelig bli ro i landet dersom amerikanerene slipper alle fanger fri og umiddelbart trekker seg ut av Irak?

Keep it in the family!

En australsk mann er pågrepet etter å ha mishandlet og voldtatt sin datter igjennom 30 år. Kvinnen har i denne perioden født 4 barn, og DNA tester avslører at den siktede mannen er sine egne barnebarns far.

Saken ryster austrailerene, som nå har fått sin egen utgave av Fritzl saken.

Det har dukket opp flere slike saker i Europa og USA de siste par årene. Dessverre er vi redd det fortsatt finnes fedre med både skjeletter og døtre i skapet der ute.

Er det norske samfunnet trygt og gjennomsiktig, eller bør vi være redd for at det kan dukke opp tilsvarende saker her hjemme?

Vi andre må ta oss fri fra jobben og stå i kø....

Den drapsdømte Terje Wiig hadde ingen problemer med å skaffe seg pass fra cella mens han sonet 21 års fengsel og 10 års sikring for giftmord.

Passet benyttet han da han rømte under permisjon og reiste til Strasbourg for å snakke med representanter for Menneskerettighetsdomstolen.

Hvordan kan det være så lett for en som sitter bak lås og slå og skaffe seg pass, mens vi uskyldige må ta fri fra jobben og sitte i kø en hel dag for å få den samme jobben gjort?

Er det for lett å være innsatt i norske fengsler i dag? Bør de som soner strenge straffer nektes permisjon? Har myndighetene for slappe kontrollrutiner ved utstedelse av pass?

Hvor DUM kan en svensk tjei bli?

Den svenske 19 åringen Safia er arrestert mistenkt for terrorvirksomhet for andre gang på to år. Også denne gang ble hun arrestert sammen med sin 28 år gamle ektemann.

Man kan undre seg over om enkelte aldri lærer. Ved tidligere anledninger har de blitt sluppet fri relativt kort tid etter at de ble arrestert. Hvor lenge de blir sittende denne gangen gjenstår å se.

Å sitte fengslet i et pakistansk fengsel er neppe noen behagelig opplevelse, og det er vanskelig å forstå at noen kan oppsøke situasjoner der man kan risikere slikt medmindre de virkelig ER involvert i lyssky aktiviteter.

Vi tipper at svenske myndigheter ikke jobber fullt så hardt for å få ekteparet frigitt denne gangen.

Er de skyldige eller ikke? Hva skal vi tro?

onsdag 16. september 2009

Politikvinner selger sex!

Politiet tar nye metoder i bruk for å ramme sexkjøperene. Mobiltelefoner tilhørende kvinner som annonserer for seksuelle tjenester beslaglegges og bemannes av kvinnelige politibetjenter.

Deretter er det bare å vente på at sexkjøperene bokstavelig talt ringer inn og melder seg selv.

De prostituerte raser mot disse metodene, og mener det utelukkende går ut over jentene.

Går politiet over streken når de utgir seg for å være prostituerte? Er dette feil bruk av politiets knappe ressurser? Vi spør - du kommenterer!

Ikke så lett i Stockholm?

En undersøkelse blandt Stockholms innbyggere avslører at byen har store problemer med å nå ut med viktig informasjon om offentlige tjenester.

Stockholmerene aner ikke hvordan de skal få tilgang til kommunale tjenester, eller hvor de skal henvende seg for å anmelde tagging og hærverk.

Er dette et typisk svensk fenomen, eller sliter vi med de samme problemene i norske byer?

Vet DU hvor du skal henvende deg om søppelbilen ikke kommer eller om gatelyset utenfor huset ditt slutter å virke?

Svensker lar seg lure av frekk svindler!

Tusenvis av brukere av den svenske annonsesiten blocket.se har mottat e-post om at deres annonse må betales en gang til.

Det er foreløpig uvisst hvor mange svensker som har latt seg lure av denne svindleren.

Falske e-poster, eller såkalt phishing brer stadig mer om seg, også i Norden. Man SKAL være skeptisk til e-post som inneholder link påloggingssider. Om du blir bedt om å logge deg inn på en tjeneste du benytter: Gå via egne bokmerker eller ved å skrive inn adressen manuellt i nettleseren!

Klikk IKKE på innloggingslinker i e-post!

Har du vært utsatt for svindelforsøk via e-post?

Den svenske kirken sprer hat og trusler!

Det er det er funnet flere innlegg med særdeles upassende innhold på den svenske kirkens åpne bønnesider på internet.

Det dreier seg om trusler mot enkeltpersoner, jødehat og rasistiske kommentarer.

Vi ser helt klart nytten i at kirken har en "åpen side" der man fritt kan få utløp for tanker og følelser, og kanskje søke støtte i andre menneskers kommentarer og innlegg.

Men skal kirken ta i bruk ny teknologi, så må de også passe på å moderere innholdet, slik at ikke uheldige innlegg blir publisert.

Er kirken i stand til å drive et forsvarlig nettsted, eller bør de kutte ut sin flørt med ny teknologi?

Fusk og Doping - Eneste måten å vinne på?

Renaults Formel-1 team tilstår å ha brutt reglementet. Det er uvisst om dette har gitt de avgjørende fordeler på banen, men intensjonen må ha vært klar.

Når marginene i teten har blitt så små som de er i dag, kan man forstå at enkelte lar seg friste til å ta snarveier.

Spørsmålet er: Kan man hevde seg på toppnivå internasjonalt UTEN å ha benyttet doping eller juks i en eller annen form?

Hva er ditt syn på doping og andre former for juks innen sport og idrett?

La de brenne?

En gruppe svensker ble nylig arrestert i Pakistan, bekrefter pakistanske myndigheter.

Svenskene er mistenkte for terror.

Skal vi la de sitte i pakistansk fangeskap, eller skal bør de hentes hjem til Sverige?

Dine hus og hoteller brenner. Nei - de blir pokker meg RANET!


For andre gang på relativt kort tid er et av hovedstadens hoteller ranet. Også denne gang var gjerningsmennene maskert, men det er grunner til å tro de er av utenlandsk opprinnelse.

I natt var det Hotel Carlton på Skillebekk som fikk smake ranerenes bitre medisin. Heldigvis ble ingen fysisk skadet.

Dette er nok et eksempel på en ny og mer desperat type kriminalitet som brer om seg i norges hovedstad.

Vi er de siste som vil trekke forhastede konklusjoner, men det kan virke som om Politiet har nedprioritert jakten på kriminelle utlendinger.

Hva må til for at den nylig gjenvalgte rødgrønne regjering skal ta utlendigskriminalitet på alvor?

Fengselpermisjon = fri ferdsel?


En mann dømt til 21 års fengsel og 10 års sikring for giftmord uteble etter permisjon fra fengselet i forrige uke. Det viste seg at mannen hadde reist til Strasbourg for å diskutere sin sak med menneskerettsdomstolen.

Vi mener at alle har rett til å få prøvet sin sak for menneskerettighetsdomstolen dersom det er grunn til mistanke om justismord.

Men vi må kunne anta at det finnes etablerte - og relativt godt tilgjengelige - muligheter for å initiere en slik prosess for innsatte i norske fenglser.

Det som er mest betenkelig i denne saken er imidlertid at en person som er dømt til lovens strengeste straff - og i tillegg ti års sikring - kan vandre fritt rundt "på permisjon".

Hvor grov forbrytelse må man egentlig dømmes for her til lands før man for alvor blir satt bak lås og slå?





Kåte japanere på sinsentrikken?


Politiet i Tokyo har nå har satt inn en storoffensiv mot kåte menn som gnir seg til utløsning mot kvinnelige medpassasjerer på tog og T-bane.

T-banegnikking er tydeligvis et stort problem i den japanske hovedstaden.

Og vi som trodde Japan var et høyt utviklet og sivilisert samfunn.

Har vi tilsvarende problemer i Norge? Har du opplevet eller hørt om slike episoder her? Var det i tilfelle en japaner, eller bare en helt vanlig kåt nordmann som trengte å tømme seg i buksene på vei til jobb? Vi venter spent på din kommentar!


Iran, Kina og Nord-Korea go home! Frankrike blir kongen av sensur!

I Frankrike er man i ferd med å få en lov som gir myndighetene rett til å frata fildelere internetttilgang.

La oss tenke over hva dette betyr i praksis:

1. Myndighetene skal overvåke hva du bruker PC'n din til
2. I prinsippet vil myndighetene kunne aksjonere mot ALT de ikke liker at du gjør
3. Man lar næringsinteresser diktere et lands lover
4. Også uskyldige vil bli overvåket "for å se om de gjør noe galt"
5. Det finnes muligens andre forbrytelser myndighetene bør sette ressurser inn på å stanse før de kaster seg over hundretusenvis av fildelere?

Vi er ikke tilhengere av ulovlig fildeling. Men vi er skeptiske til at "myndigheter" skal overvåke også uskyldige menneskers internetttrafikk uten rettslig kjennelse eller forhåndsvarsling.

Dessuten: Om noen misbruker ditt trådløse nett til fildeling (noe som er enkelt for en som vet hvordan det skal gjøres), vil du da bli straffet? Hva om du blir infisert med en fildelingsbot som andre kontrollerer via kryptert forbindelse over anonym proxy? Tilsynelatende er det da DU som er kjeltringen!

Og: Konsekvensene for en som blir "tatt" er små. Man har i dag et vell av muligheter for å få seg ny internettforbindelse, og vi tipper at de som dømmes etter den nye loven raskt vil være tilbake på nett.

Kommenter gjerne: Er du for eller imot en slik lov? Har vi grunn til å frykte at vi får tilsvarende ordninger her hjemme? Og hva blir det NESTE?

Send kjeltringpakket hjem!

Politiet i Oslo beslagla nylig store mengder tyvegods i en kommunalt eid hytte i utkanten av Oslo. Hytta var brutt opp, og er etter alt å dømme blitt brukt av en sigøynerbande som bolig og lagringsplass.

Da politiet ankom stedet klarte en av de antatte gjerningsmennene å flykte fra stedet. Politiet gjenkjente mannen som en de har hatt i søkelyset for å organisere banden.

Den nylig gjenvalgte rødgrønne regjering sørget for å fjerne den såkalte "betlerparagrafen" rett etter at de kom til makten. Dette var en sovende lov som forbød tigging.

Uten denne loven står politiet maktesløse ovenfor de horder av utenlandske tiggere som nå flommer over landet. Tiggere, som man vet også er en del av de kriminelle østeuropeiske nettverkene som nå får herje tilnærmet fritt.

Hva mener du? Er våre politikere seg sitt ansvar bevisst i denne saken? Gjør de NOK for å stanse de kriminelle utlendingene? Hva kunne vært gjort annerledes?

Bur meg inn og kast nøkkelen!

Dagbladet skriver i dag om en 22 år gammel kvinne i England som nylig vant en rettsak for usaklig oppsigelse fra et ungdomsfengsel. Retten fant ikke "at hun var for sexy" som god nok grunn til å frata henne jobben.

Kjønnsdiskriminering (og -kvotering, for den saks skyld) er noe vi burde være fritatt for i et moderne samfunn.

Når det er sagt, og vi tar et raskt blikk på bildene av jenta, så kan vi forstå at arbeidsgiver i dette tilfellet kan ha hatt en viss grunn til bekymring for jentas sikkerhet på arbeidsplassen.

Men likefullt: Man kan ikke gi en ansatt sparken fordi vedkommende er for pen.

Hva mener du? Bør man nekte pene mennesker jobb i fengselsvesenet?





tirsdag 15. september 2009

Ut med Brustad inn med Giske!

Det ligger an til enkelte utskiftninger i regjeringen, spekuleres det på fra eksperthold.

Blant de første som ryker er visstnok Sylvia Brustad. Kanskje ikke så rart, etter oppstyret rundt Aker saken.

Trond Giske utpekes som aktuell kandidat til å overta som næringsminister.

Så får vi se da, om DETTE også gjør Brustad forbanna!

Go Edvald, Go!

Edvald Boasson Hagen vant tre etapper i Tour of Britain i fjor, og hadde før ukesrittet store planer om å hevde seg også denne gangen.

Og Edvald viser knallsterke takter også i år!

Til tross for en liten bom i timing av spurten vant han dagens etappe.

Vi er spent på om Edvald klarer å holde formen hele touren ut, og om vi får en nordmann på pallen i år!

Klarer Edvald dette?

Stripping som utpsyking?

Zurich møter Real Madrid i kveld til det de fleste tror blir lett match for spanjolene.

Likevel: Fotballen er rund, og Zurrich kan ha ett og annet ess oppe i ermet. Og kanskje litt flaks. Hva vet vi.

Men om gutta ikke tåler å se en toppløs Ronaldo på banen, da vil vi IKKE vite hva som skjer i dusjen etter kampen!

Bomber og granater - dette blir aldri bra!


Fire bomber gikk i dag av i den grønne sonen i Bagdad. Eksplosjonene sammenfaller med Joe Bidens besøk i byen.

Det er gått noen år siden Bush erklærte seier i Irak.

Ennå har vi ikke sett noe til freden.

Vil det noensinne bli ro i Irak, og vil det bli bedre om amerikanerene forlater landet?

Ikke rart Jens vant!

Selveste Jens Stoltenberg ringte en eldre kvinne før valget, for å forsikre seg om at hun ikke ble sofavelger i år.

Man kan spørre seg: Hvor mye ANNET har statsministeren fått tid til å gjøre, om han har brukt de siste fire årene til å ringe potensielle velgere?

"Please fasten your seatbelt"

VG melder at flere SAS ansatte har blitt skadet under trubulens i løpet av de siste årene. Dette til tross for at kabinpersonalet skal være fastspent inntil flyet har nådd 10.000 fot.

For oss som ikke opplever slikt til daglig, er dette en påminnelse om at "Fasten Seatbelt" signalet faktisk er der for en grunn.

Hvor ofte "glemmer" du å feste sikkerhetsbeltet når du flyr?

Nei, vi skal IKKE danse!!!


Igjen benytter "Skal Vi Danse" teamet anledningen til å få oppmerksomhet i pressen.

Denne gangen er det skuespillere Patric Swayze's død som er påskuddet.

Er det usmakelig å kamuflere et PR stunt som "hyllest" til en nylig avdød?

Rødgrønn virkelighet! Four more years, four more years!

En poliorammet mann har ventet 5 år på trygden han har krav på. NAV klarer ikke ordne opp i rotet.

Den rødgrønne regjeringen lovet å rydde opp i rot og forsinkelser i NAV. Tydeligvis en litt tyngre oppgave enn de trodde.

Hvor mange historier som dette må vi få servert i pressen før vi innser at det trengs en omfattende opprydding i offentlig byråkrati?

Klart for klabb og babb!

Senterpartiet kan komme til å kreve mer, leser vi på VG.no. En rødgrønn regjering er utenkelig uten SP. Dette er et godt utgangspunkt for Liv Signe i de kommende forhandlingene.

Så har shovet startet. SP og SV posisjonerer og stålsetter seg før det som kan bli noen friske forhandlingsrunder om ministerpostene.

Vi tør gjette på at det ikke kommer til å gå HELT rolig for seg.

Hva tror du? Er Kristin villig til å ta konsekvensene av det dårlige valget, og gi fra seg regjeringsplasser?

Vi kaller det "kulturforskjell"


En 12 år gammel jente fra Jemen døde da hun skulle føde, skriver VG. Jenta var giftet bort til en 24 år gammel bonde.

Det var jentas far som arrangerte bryllupet.

Tvangsekteskap er en uting. Og at BARN giftes bort er så ille at vi ikke finner ord.

Likevel reagerer ikke Norge kraftig ovenfor slik praksis i andre land.

Bør vi sitte stille og se på at barn misbrukes og lider fordi vi skal respektere andres kultur?

Er begge parter like gale?

En FN rapport konkluderer med at både Israelerene og Palestinerene gjorde seg skyldig i krigsforbrytelser i Gazakrigen.

Dog påpekes det at israelerene var de verste.

Likevel - begge parter har skyld i de sivile tapene i denne krigen.

Begge parter er like sta - og muligens like fanatiske.

Da BLIR det stygt.

Hva kan verdenssamfunnet gjøre for å få slutt på konfliktene mellom Israel og nabolandene?

Sjuke folk - hva skal man gjøre med dem?

VG melder at Jaycee Lee Dugard trolig vil vitne mot ekteparet som holdt henne fanget i 18 år.

Hva får noen til å kidnappe et barn, for så å holde det som fange på livstid?

Og hvordan bør samfunnet reagere mot mennesker som er i stand til å gjøre slikt?

Høy hest - langt fall!

Utenlandske valgobservatører fant flere feil under gårsdagens valg. Endel sågar så graverende at det kunne minne om valgfusk.

Så får vi altså passet vårt påskrevet.

VI - den perfekte nasjon av navlebeskuere - har altså gjort FEIL.

Bør vi ta et hint, og innse at vi ikke er verdensmestere i ett og alt?

Komedie og sirkus samma F.


Komiker Rune Andersen er redd politikken blir mindre morsom nå som Sponheim trekker seg.

Men de rødgrønne nettopp sikret seg fire nye år.

Vi kan da vel umulig få mer sirkus og komedie en det vi får fra Jens & co?

Like blond som Siv?

Stortingets yngste blir den 22 år gamle FrP representanten Mette Hanekamhaug fra Molde.

Hun beskrives som et usedvanlig politisk talent av sine partifeller. Hennes motstandere derimot, kritiserer henne for å ha uttalt at hun ikke anser bøker for å være kultur.

Vi har allerede lagt merke til hennes raske replikker. Senest da hun
sammenliknet Stoltenberg med Lommemannen. (Forøvrig blir hun selv sammenliknet med Sarah Palin)

Hva mener du? Er hun like blond som Siv, eller har vi her foran oss en uslepen diamant av et skarpskodd politisk stjerneskudd?

Feel free to comment!

Norske veier - skandale eller komedie?

VG melder om fullt kaos ved Alnabru utenfor Oslo grunnet en trafikkulykke.

Heldigvis var det ikke alvorlige personskader - denne gangen.

Norske veier er generellt dårlige, og mange alvorlige ulykker, skader og dødsfall kunne vært unngått om politikerene hadde satset på vei.

Hvor lenge skal vi finne oss i at våre kjente og kjære skades og dør i trafikken fordi politikerene nekter å gi oss et anstendig veinett?

Ugle er og ugle blir, uansett sang


Susan Boyle har sluppet det mange tror vil bli en superhit.

Godt mulig dette vil selge.

Men det blir neppe på grunn av coveret!

Norge risikerer Tsunami!


VG skriver at det mandag natt ble registrert et jordskjelv utenfor Hordaland.

Dette er en kraftig påminnelse om at tsunamier også kan ramme oss.

Er vi forberedt på en katastrofe tilsvarende den som rammet Asia for et par år siden?

Send gummi, ikke penger!

I Afrika er det nylig avdekket at flere kondommerker ikke holder mål. Tester viser at gummien både sprekker og lekker.

Da har vi et godt forslag til til de som styrer med u-hjelp her til lands:

Send gummi i stedet for penger.

For da er vi kanskje sikret at ikke bidragene våre ender på hemmelig konto i Sveits?

Ikke kødd med døden!

VIF prest Einar Gelius opptrer i en reklamesnutt for Vål'enga der Lyn "begraves".

Innslaget høster kraftig kritikk.

Går Enga for langt i denne reklamen, eller bør Lyn tåle såppas?

Har Foss rett - igjen?

Foss legger skylda for at det ble rødgrønt nok en periode på Venstre og Sponheim.

Og han har nok kanskje rett i det.

For Sponheims knallharde motstand mot et samarbeide med FrP satte nok kjepper i hjul for en borgerlig regjering i dette valget.

Men man må jo også spørre seg om resultatet hadde blitt annerledes om Høyre og FrP hadde flagget et mulig samarbeide tidlig i valgkampen?

Lars stemt tilbake til Farmen


Støtteerklæringene til Sponheim er mange etter at han meddelte at han vil trekke seg fra Venstre til våren.

Forståelig. Sponheim er en artig skrue, og han har skapt mye oppmerksomhet rundt Venstres politikk ved å by på seg selv.

Nå blir det sau på fulltid for Lars.

Spørsmålet er om han vil gå til fots over fjellet TILBAKE til gården også?

Sjokoladepus?


Hadia Tajik fikk sin plass på tinget til tross for svertekampanjer mot henne i det muslimske miljøet i Oslo.

Hennes motstandere trodde kanskje hun var en søt liten pus, og at det ville bli lett å skremme henne vekk.

Men den gang ei.

Vi tror tvertimot at Tajik er både hardtarbeidende, målbevisst og dyktig. Og i årene som kommer skal vi nok også få se at hun har sylskarpe klør!

Vi gratulerer henne med stortingsplassen - selv om hun fikk den HELT uten vår hjelp.

Hva hadde Norgespatriotene ventet?


Norgespatriotene gjorde et elendig valg, skriver dagbladet.no.

Vi er tilhengere av at alle skal få delta i det norske demokratiet. Også minimale grupperinger og mennesker som mener noe annet enn oss selv.

Nå har Norgespatriotene, det utskjelte minipartiet på ytterste høyre fløy, fått prøve seg. Og det gikk ikke så bra i denne omgang.

Men - de er i sin fulle rett til å prøve seg igjen om fire år.

Vi ønsker de velkommen, men kommer neppe til å lytte til hva de har å si.

Hva mener du? Skal vi tillate mennesker med det vi oppfatter som ekstreme meninger å stille til valg?

Mye som ikke var smart, Sponheim...

Sponheim var usikker på om det var lurt å la seg avbilde med Høybråten og Solberg i forkant av valget.

Enkelte vil vel kanskje si at det var et par-tre ANDRE ting han gjorde før valget som var mindre lurt...

Var Sponheims ballespark til FrP noe bedre?

Krf leder Dagfinn Høybråten mener Hagen og Jensens reaksjon på Sponheims avgang i går kveld er "hatsk og smålig" ifølge Dagbldet.no

Det kan vi forstå. Hagen legger sjelden noe i mellom når det gjelder karakteristikker av politiske motstandere.

Dessuten: Sponheim har delt ut gjentatte ballespark til FrP i denne valgkampen. Hvorfor reagerte ikke Høybråten på DET?

Betongsko til mor og far!

Et foreldrepar i frankrike er tiltalt for å ha drept sin datter og senere støpt inn liket for å skjule forbrytelsen.

Jenta, som led av downs syndrom, skal i forkant ha vært utsatt for gjentatte fysiske avstraffelser.

Barn er forsvarsløse. Vold mot barn er avskyelig.

Vi stemmer for 100 meter synkronsvømming med betongsko for mor og far!

Bedre forslag mottas med takk!

Vis meg din Lambo og jeg skal si deg hvem du er!

Lamborghini viser sin nye roadster på bilutstillingen i Frankfurt.

Dette monsteret av en bil er enhver manns våte guttedrøm med sine 650 hester og 0-100 på 3,4.

Bare velstand med andre ord.

Det ørlille problemet er prisen. Ca 10 millioner norske Kr FØR avgifter.

Pytt, pytt. Kan vi få bomme 20 mill til en ny bil, anyone?

Uten Sponheim intet Venstre?

Sponheim trekker seg etter et begredelig valgresultat. Uten den karismatiske lederen er det vanskelig å spå partiets fremtid.

For hvem i partiet vil kunne fylle denne røslige mannens store politiske sko?

Med mindre det dukker opp en ny stjerne på Venstres himmel: Vil partiet ha håp om å få noen på tinget i det hele tatt ved neste valg?

Stolt, stoltere, Stoltenberg?

Stoltenberg er stolt av valgresultatet, men nekter å uttale seg om hvordan den nye regjeringskabalen vil bli.

SV står i fare for å måtte avgi en eller flere ministerposter etter tilbakegangen i valget.

Vil Stoltenberg vise muskler, og kreve flere ministre for eget parti, eller er han redd for å miste SV's støtte i viktige saker i tiden som kommer?

Vi aner et marked for både hester og kameler i tiden som kommer.

Hvor hardt tør Kristin svinge pisken?

Det blir tøffe oppgjør på kammerset for SV i tiden som kommer, melder VG.

SV må ta stilling til om de kan sitte i en regjering som vil gå inn for en rekke saker som partiet prinsippiellt er mot.

Spørsmålet er om - og hvor fort - smertegrensen nås for grupperinger innad i partiet.

Vil SV og dermed regjeringssamarbeidet rakne i sømmene, eller tør Kristin svinge pisken hardt nok til at flokken holdes samlet?

Olje eller SV. Hvem varer lengst?

Oljebransjen jubler etter valget. Med et sterkt AP blir det sannsynligvis oljeboring i nord, melder TV2.

Så gjenstår det å se da, hvor lenge Kristin vil være med på leken dersom hun tvinges til bryte ett av sine viktigste valgløfter.

Hvor lenge vil SV kunne sitte i regjering dersom det BLIR oljeboring i nord?

Dagens rett: Kamel og het potet?

Den rødgrønne regjeringen må samarbeide om mange viktige saker i tiden fremover skriver db.no

Olje, ulv og likelønn er tre temaer vi må regne med skaper lange debatter på kammerset.

Spørsmålet er: Hvem må spise mest kamel de neste fire årene?

Så lenge klarte Kristin å holde troppene samlet!

Det er reelle muligheter for at SV vil trekke seg fra regjeringssamarbeidet skriver VG nå.

Lite taktfullt av SV's egne å spille ut slike kort nå, kanskje, før regjeringskabalen skal justeres.

Hvor sannsynlig er det at SV holder perioden ut? Er partiet nå så svekket og splittet at vi kan risikere å se de trekke seg før det har gått fire år?

Hva tror du?

Nye koster / gammel skit

Dagbladet presenterer et knippe unge og håpefulle nyvalgte stortingskandidater.

Hvor lang tid vil det ta før disse unge og energiske menneskene gripes av den tafatthet og handlingslammelse man har inntrykk av at de fleste norske stortingspolitikere lider av?

Vi håper det går lang tid før disse nye kostene kjører seg fast i gammel skit!

Hva mener du? Er det vanskelig for nye stortingsrepresentanter å få gjennomslag for sine saker? Møtes de av et forstenet gubbevelde som dreper initiativ, eller har nye representanter reelle muligheter for å påvirke hvordan landet styres?