lørdag 12. september 2009

Fort deg! Les dette mens det ennå er gratis!

digi.no kan vi lese at nettaviser søker nye metoder for å kapitalisere på sine lesere. Blant annet nevnes det at Google vil kunne "bistå" med et nytt system for mikrobetaling for tilgang til nettinnhold.

Selvsagt må innholdsleverandørene på internett tjene penger på det de gjør. Men spørsmålet er: Så lenge det fortsatt finnes gode nettsteder som overlever (og tjener fett) med dagens reklamefinasieringsløsninger, vil folk gidde å BETALE for nettinnhold?

Vi tror "både ja og nei".

Et nisjenettsted med informasjon for spesiellt interesserte vil kunne klare seg meget godt med en "betal for tilgang" løsning. Så lenge de presenterer unikt innhold med faktisk VERDI for brukerene, så er betalingsviljen tilstede.

Verre er det nok for en typisk "nettavis". Hvem vil betale for å lese nyheter de kan få gratis et annet sted?

Vi tviler på at "betal for tilgang" vil bli noe vi kommer til å se i veldig stor utstrekning. Folk vil fortsatt søke seg til gratis kilder, og de som er dyktige på å tjene penger på "gratisleserene" vil alltid overleve.

Hva tror du om dette? Er du villig til å betale Kr 1,- hver gang du svinser innom f.eks. digi.no, eller vil du da heller velge et gratis alternativ?

Miljøbevegelsen - Frelsere eller løgnere?

En dansk forsker hevder at solen spiller en mer sentral rolle i den globale oppvarmingen enn det FNs klimapanel legger til grunn, ifølge storm.no.

Altså, det er SOLEN som tar knekken på oss. Ikke at vi trekker ned en gang for mye i toalettet, eller glemmer å skru av lyset etter oss når vi forlater badet.

Dette er noe miljøbevegelsen ikke snakker så høyt om. Og kanskje med god grunn?

Vi skal vokte oss for å undervurdere betydningen av det arbeidet miljøbevegelsen gjør. Men vi skal heller ikke glemme at "miljøvern" har blitt storindustri - ikke bare omsetter de ulike organisasjonene for svimlende summer, men det er også en rekke bedrifter som tjener godt på "grønne" produkter.

Vi har latt oss fortelle at i UK omsetter "miljøbransjen" som helhet MER enn landets samlede våpenindustri!

Og da er det på sin plass å spørre seg om ikke også miljøbransjen - med sin svimlende omsetning - kanskje OGSÅ benytter samme "skitne metoder" som andre bransjer (tobakk, sukker, petroleum, bil, våpen.... listen er lang) beskyldes for å bruke?

Har vi noensinne stilt spørsmålstegn ved om miljøvernerene forteller oss den hele og fulle sannhet, eller om de kanskje pynter litt på historien for å få frem et budskap som selger?

Der det finnes penger finnes som regel også grådige mennesker!

Har vi grunn til å tro at miljøbransjen er annerledes?

Cowboy og Afrikaner?

I VG leser vi at Moland og French's selskap ikke hadde de nødvendige papirene i orden.

Det antydes sågar også at det er brukt forfalskede brev og attester i et forsøk på å fremskynde de nødvendige lisenser.


Vi har stor sympati med de fengslede norske gutta, og ingen fortjener en farse av en rettsak som den disse gutta nå har vært igjenom. Vi aner ikke om våre venner i Kongo er skyldige eller ikke, men fristes til å si "Bring our boys home!"

Men likevel mener vi man bør spørre seg: Hva GJORDE egentlig våre kjære venner der nede? Hva får kjekke unge norske menn til å reise ned til jungelen i Afrika? Skjønte de ikke hvilken risiko de utsatte seg for?

Vi har alle lekt Cowboy og Indianer. Det var en morsom lek, og alle var like gode venner etterpå.

Cowboy og Afrikaner ender kanskje ikke fullt så bra?

Hva mener du? Bør den som er med på leken tåle steken?

Måling meg her og måling meg der!

MENINGSMÅLINGENE fortsetter å glede og forarge våre kjære politikere.

Den ene målingen viser "himmel" med 0,0001% opp, mens en annen måling gort samtidig viser "helvete" med en nanoprosents nedgang.


Kjære lesere og politikere:
Ta nå ikke slik på vei for disse målingene. Svaret får vi tidsnok. På valgnatta.

Lykke til, alle som en!

PS: Hva skal DU stemme i år? Samme som sist?

...det var det vi trodde....

Sponheim stempler Kristin som feig

VG skriver i dag om Lars Sponheim som mener at Kristin Halvorsen ikke er til å stole på i oljeboringsspørsmålet.

Vel, det er ikke noe nytt at Sponheim snakker rett fra levra. Og slik liker vi. Man kan si hva man vil om Sponheim, men en spade ER og BLIR en spade. Kred for det!

Når det gjelder Kristin H. kan vi ikke annet enn si oss enige med Lars. SV har de siste årene vist seg som et ekte JA-parti.

"Gjør vi i SV ALT for å sitte i maktposisjon?" - Svaret er JA!

I dette tilfellet skal det sankes "miljøstemmer" på et nei-til-oljeboring-i-nord løfte, men når oppgjørets time kommer skal vi se at SV har hestehandlet seg til et "JA" til boring i bytte mot økte skatter for de rike og høyere sosialstønad til de som ikke gidder jobbe!

VI TROR Kristing juger IGJEN! (hvor ble det av skolematen, Kristin???)

Hva tror DU? Lar vi oss lure nok en gang?