torsdag 17. september 2009

Keep it in the family!

En australsk mann er pågrepet etter å ha mishandlet og voldtatt sin datter igjennom 30 år. Kvinnen har i denne perioden født 4 barn, og DNA tester avslører at den siktede mannen er sine egne barnebarns far.

Saken ryster austrailerene, som nå har fått sin egen utgave av Fritzl saken.

Det har dukket opp flere slike saker i Europa og USA de siste par årene. Dessverre er vi redd det fortsatt finnes fedre med både skjeletter og døtre i skapet der ute.

Er det norske samfunnet trygt og gjennomsiktig, eller bør vi være redd for at det kan dukke opp tilsvarende saker her hjemme?

1 kommentar:

  1. Vi importerer alle slags folk fra alle slags kulturer her til landet. Blant disse finnes det ganske galne folk som får holde på med ganske ubegripelige ting uten at noen oppdager eller forteller om det.

    Det oppfostres i tillegg en viss andel gærninger blant våre egne.
    I dagens Norge blir barn misbrukt fysisk og psykisk hver eneste dag uten at noen voksne "utenfra" noensinne får kjennskap til det.

    I og med at folketallet vårt er såpass lavt som det er i forhold til andre land, og at samfunnet har fokus på barns rettigheter, gjennomsiktighet og varsling, vil jeg tro det er en hel del vanskeligere for en forskrudd mann å gjemme døtrene sine bort i en norsk kjeller enn i en kjeller enkelte andre steder i verden. Men selv om ingenting på linje med dette er funnet i norske skap, tror jeg likevel slett ikke vi bør avskrive muligheten.

    -MD

    SvarSlett