onsdag 16. september 2009

Fengselpermisjon = fri ferdsel?


En mann dømt til 21 års fengsel og 10 års sikring for giftmord uteble etter permisjon fra fengselet i forrige uke. Det viste seg at mannen hadde reist til Strasbourg for å diskutere sin sak med menneskerettsdomstolen.

Vi mener at alle har rett til å få prøvet sin sak for menneskerettighetsdomstolen dersom det er grunn til mistanke om justismord.

Men vi må kunne anta at det finnes etablerte - og relativt godt tilgjengelige - muligheter for å initiere en slik prosess for innsatte i norske fenglser.

Det som er mest betenkelig i denne saken er imidlertid at en person som er dømt til lovens strengeste straff - og i tillegg ti års sikring - kan vandre fritt rundt "på permisjon".

Hvor grov forbrytelse må man egentlig dømmes for her til lands før man for alvor blir satt bak lås og slå?





3 kommentarer:

  1. En kan jo lure ja. Og hva med pass? Har de tilgang på pass som alle oss andre, og hvorfor?

    SvarSlett
  2. Du trenger ikke pass for å reise i Europa lengre, holder med førerkort eller bankkort.

    SvarSlett
  3. Hvordan kan det ha seg at dette monstret ikke er etterlyst av interpol?
    Mannen har begått det ondeste og mest bevisste og overlagte drap jeg kan huske er sket i Norge. så vidt jeg kan huske så var han selv i nærheten og kunne høre sitt offer skrike seg inn i døden. han er ikke farlig sier fengselsledelse og advokat, hva betyr det? At han takker for maten og kan føre en sivilisert og kunnskapsrik samtale, eller hva betyr det?

    SvarSlett