lørdag 19. september 2009

Lek, stek, jungelsex og avtaler med liten skrift?


En gruppe Robinson deltakere saksøker produksjonsselskapet fordi de mener de har fått for lite betalt.

I deltakerenes kontrakter står det nemlig ikke noe om at de IKKE skal ha betalt for å være tilgjengelig for produksjonsteamet 24 timer i døgnet. Deltakerene krever også ulempetillegg.

Men om man melder seg på et konsept som Robinson -. bør man ikke forstå at det garantert vil bli filming i tide og utide, og at den avtalte lønnen er ment å dekke også dette?

Er det riktig, mener du, av Robinsondeltakerene i ettertid krever mer betalt enn hva som står i kontrakten de selv godkjente før opptakene startet?


12 kommentarer:

  1. Dette handler ene og alene om å prøve seg. Det står ingenting i kontrakten, de kan sutre litt og håpe på litt cash.

    Gøy for dem om de skulle få det til. Men noen rett på det har de ikke.

    SvarSlett
  2. Dette fremstår for meg rett og slett som en sak tatt rett ut av et eventyr. Her får en gruppe mennesker, som frivillig søker om å få være med på et av landets mest populære reality-serier, en unik mulighet til å eksponere seg selv, og så skal de kreve betalt for det? Beklager, men kjære, vakre festivaldeltakere, eller hva dere vil kalle dere; jeg skjønner godt at dere kunne tenke dere en form for kompensasjon etter at dere frivillig har valgt å utsette dere for den ekspansjonen dere ønsker for deres egen person, men å våge å kreve lønn og feriepenger?? Ta i mot er godt tips: NAV er dyktige på å hjelpe folk som ikke har fast inntekt med dette. Vennligst kontakt deres nærmeste nav-kontor.

    SvarSlett
  3. Kravet er latterlig når det kommer i ettertid på den måten der. Det står ikke at de skal ha lønn heller, for å bruke deres egne ord. Det står ikke i kontrakten til hjelpepleier NN at hun ikke skal ha 100 000 kr utbetalt i julebonus, så da kan hun kreve det?

    Djizez...

    SvarSlett
  4. Spesielt overraskende er det ikke at Severin, som også tidligere har vært tv-hore gjennom å tyne penger av folk gjennom sin "karriere" i Sonen på Tv2, ønsker å få så mye kontanter ut av sin kjendistilværelse som overhodet mulig.

    SvarSlett
  5. Ahh... Enda en sak som bekrefter hvilket nivå disse realitydeltagerne er på.

    For en dassgjeng.

    "Oi, kamera, jo? Filmer de meg? Da må jeg ha (mer) betalt.

    SvarSlett
  6. Når du frivillig velger å gå inn i et slikt konsept, må du også være klar over at det ikke medfører ekstra lønn, og feriepenger.

    Om så var, så skal det vel også skattlegges for reisen, kost og losji, som jeg antar her går langt utover statens regulativ....

    Gi dem gjerne mer penger, men sørg for at de også betaler skatten, for alle goder de har hatt, så vil kanskje pipen få en annen lyd...

    Det å velge å bli reality-stjerne har nok sin pris, og dette er vel litt av den.

    Deltagerne blir presentert som "kjendiser" og tror at da kan de gjøre det de vil, og noen får nok "kjendistilværelsen" litt opp i halsen, mens andre soler seg i glansen, og vil ha mer...

    Når de så opplever å ikke tjene "fett" med penger etter endt oppdrag, krever de bare mer der de var...

    Velger du å være med, velger du ut fra de kriterier som ligger ti grunn, og kontrakten som er skrevet, du kan ikke bare velge å være med, for så å springe til "forbrukerombudet" for å klage din nød. Som en reder så ligger man, og det skal ikke skyldes på andre....

    SvarSlett
  7. syns dette blir for teit, da kan jo de som var med i 71 grader nord osv også kreve lønn. Det var jo de selv som valgte å bli...

    SvarSlett
  8. med....siste ord kom ikke med

    SvarSlett
  9. Siste ord er vel ikke sagt i denne saken. Eller ER siste ord i denne saken "med"? :-)

    SvarSlett
  10. Legg ned alle reality-programmene så løser vi problemet for fremtiden, tror ingen vil savne dem (verken programmene eller deltagerene)

    SvarSlett
  11. Fordelsbeskatning av 2 måneders fri sydhavsferie høres passende ut.

    SvarSlett
  12. Trist at mennesker skal utnytte hverandre så fort de finner en liten åpning! Tenk; noen av deltagerne var jo med disse fra produksjonsselskapet 24/7 i 2 mnd, de må jo har fått et forhold, kanskje dette ikke var av beste slaget da, siden rygg dolkingen går lett..

    SvarSlett