lørdag 19. september 2009

Hvor skrudd kan foreldre bli?


En 12 år gammel engelsk gutt skulle hjelpes av foreldrene til å gjenomgå kjønnsskifteoperasjon. Dette har skapt sterke reaksjoner i lokalmiljøet og nå også internasjonalt.

Det de velmenende foreldrene ikke tenkte på var reaksjonene gutten/jenta ville møte da omverdenen fant ut av hva som var i ferd med å skje.

Det var kanskje en smule naivt av foreldrene å tro at dette kunne gjennomføres uten at noen ville reagere?

Var det riktig av foreldrene å sette i gang kjønnsskifteprosessen, eller skulle de latt gutten vente til han var myndig med å gjøre dette inngrepet?


1 kommentar:

  1. Å vente hadde vært ok om "mtf-pasienten" (male to female) ikke ennå var kommet i puberteten. Da kan puberteten utsettes med hormonbehandling. Straks puberteten er i gang for guttene, oppstår det man kaller androgene skader som er irreversible.

    Noe foreldrene kunne gjort, var å skifte skole innenfor regionen. Det ville nok forenklet situasjonen mye. Men på den andre siden vil det at slike tilfeller gjøres kjent avmystifisere gender dysphoria, og kan indirekte være med på å forhindre mange selvmord eller sosial utestengelse fra jevnaldrende.

    Hvis du tror det er vanskelig å være homo, prøv å se for deg hvor vanskelig det kan være å ha feil kropp...

    Det er veldig mange hensyn å ta, men både psykologer, psykiatere, leger, kirurger og annet helsepersonell er med på å vurdere hvert enkelt tilfelle. Det er i bunn og grunn "pasienten" som må få det siste ordet, så får det være opp til foreldre og skole å legge til rette for en så enkel hverdag som mulig for barnet etterpå - uten å måtte oute "pasienten".

    SvarSlett