torsdag 17. september 2009

Vi andre må ta oss fri fra jobben og stå i kø....

Den drapsdømte Terje Wiig hadde ingen problemer med å skaffe seg pass fra cella mens han sonet 21 års fengsel og 10 års sikring for giftmord.

Passet benyttet han da han rømte under permisjon og reiste til Strasbourg for å snakke med representanter for Menneskerettighetsdomstolen.

Hvordan kan det være så lett for en som sitter bak lås og slå og skaffe seg pass, mens vi uskyldige må ta fri fra jobben og sitte i kø en hel dag for å få den samme jobben gjort?

Er det for lett å være innsatt i norske fengsler i dag? Bør de som soner strenge straffer nektes permisjon? Har myndighetene for slappe kontrollrutiner ved utstedelse av pass?

4 kommentarer:

  1. Og ikke minst, hva skjer når en kar som er dømt til 21 års fengsel og ikke mindre enn 10 års sikring blir tillatt 24 permisjoner i løpet av de siste 5 åra? Betyr virkelig en sikringsdom så lite?

    SvarSlett
  2. Ja, helt enig. Vi er for dumsnille i dette landet, og bedre blir det vel ikke når vi nå fortsatt har valgt en sosialistisk regjering de neste 4 årene... Når skal de skjønne at drapsdømte fanger faktisk hører hjemme bak lås og slå og ikke ute på permisjon i tide og utide?? Javel, de skal venne seg til livet i samfunnet etter endt soning, men de har tross alt utført en grusom handling og skal ha sin straff for det, i tillegg skal samfunnet skjermes fra dem!!

    SvarSlett
  3. Bare for å korrigere deg litt.
    Wiik ble ikke dømt til 10 års sikring.

    http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.133443

    I Trondheim byrett ble Terje Wiik dømt til 21 års fengsel for overlagt drap, men han slapp sikring. Frostating lagmannsrett ga ham 21 års fengsel og inntil 10 års sikring da dommen falt 6. desember 2000. Høyesterett mente derimot at han ikke skulle dømmes til forvaring.

    Når det er sagt... Det er forkastelig og et hån mot de etterlatte at en drapsdømt skal få bevege seg fritt i samfunnet etter kun 5 års soning av en straff på 21 år. At han i tillegg har klart å skaffe seg pass og har disponert mobiltelefon som var registrert på postboksadressen til Ila fengsel, sier jo sitt om mangel på kontrollrutiner.

    SvarSlett
  4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett