torsdag 17. september 2009

This is war, skyt en mongo!

Amerikanske soldater skjøt og drepte en 32 år gammel mentalt tilbakestående mann i Irak nylig. Irakeren hadde ropt skjellsord mot soldatene, og kastet en sko mot bilen deres.

Slike nyheter stiller amerikanerene i et særdeles dårlig lys. Det er grusomt å regelrett henrette en psykisk utviklingshemmet mann på denne måten.

Likevel, om vi setter oss inn i de amerikanske soldatenes situasjon da denne situasjonen oppstod, er det kanskje lettere å forstå hvordan denne tragiske episoden kunne finne sted.

Amerikanske soldater utsettes daglig for granatangrep under patruljering i Irak. Når en ung - og antakeligvis livredd - soldat ser en mann som roper skjellsord, og deretter kaster noe mot bilen han sitter i, så er det mulig å skjønne at ting som dette kan skje.

Saken er tragisk for alle parter. For den avdøde og hans familie, og for amerikanerene som blir enda mer upopulære både i Irak og internasjonalt.

Har du forståelse for at slikt kan skje i en "skarp" situasjon, eller mener du de ameriaksnke soldatene bør stilles for krigsrett for drap etter denne episoden?

3 kommentarer:

  1. Jeg føler synd på de fleste av de amerikanske soldatene der nede, mange av dem har ikke lyst ttil å være der lenger men er redde for å miste karrieren eller stilt for krigsretten om de gir uttrykk for det.
    Hver dag blir dem beordret til å patruljere landsbyer der de fleste innbygerne hater dem.
    Så jeg har fult forståelse for at noe som dette kan skje.
    Han irakeren burde kansje ha tenkt seg litt om før han begynte å kaste ting på en militær kjøretøy. Jeg vet at han blir omtalt som tilbakestående men en god del av kulturen dems er jo litt tilbakestående sammenlignet med vestens kultur.
    Kansje dem har et annen omfatning av hva 'tilbakestående' er enn det vi har.

    Det er lederne på toppen som gir ordrene som gjør at soldatene er der som må stilles for krigsretten og menneskerettighets domstolen.

    SvarSlett
  2. Jævla yankees skal få sitt uungåelig, selv etter tilbakekomst til United Stupids.

    Hele US skal svi for faenskap de driver med jorda rundt.
    I samsvar med KARMALOVEN.

    Gud forbanne og straffe United Stupids.

    SvarSlett
  3. Må den relevante guden din straffe din ignoranse og dumhet Anonym

    SvarSlett