lørdag 26. september 2009

Fra helt til Rambo til offer til....?


Joshua Frenchs mor står frem i et intervju med VG i dag. Hun hevder guttene er uskyldige, og at Kongo holder de som gisler for å få penger fra Norge.

Reaksjonene på de to nordmennene som sitter fengslet i Kongo har vært mange. Vi reagerte først med undring over at de var arrestert, så med vantro over den komedieliknende rettsaken.

Etterhvert som det har fremkommet opplysninger om hva mennene virkelig har foretatt seg i Afrika har de fått et cowboy/rambostempel, og mange har ment at de selv er skyld i situasjonen de har havnet i - endog også at de sannsynligvis er skyldige i drap.

Men siste kapittel av denne historien er ennå ikke publisert. For det ER faktisk meget mulig at de to kompanjongene faktisk er uskyldige.

Det skal bli spennende å se utfallet av ankesaken. Og om denne rettsaken er mer nyansert enn den forrige.

Har norsk presse bidratt til at også det norske folk - i likhet med kongoleserene - har forhåndsdømt French og Moland?

10 kommentarer:

  1. sorry meg men hvorfor bryr vi åss? så lenge de kan komme seg til norge og være i fengsel der, og så lenge de ikke ender opp med dødsstraff er det ikke så¨farlig. dette er baaare fordi at de er norske til at vi trur de er uskyldige. har de vært fra et annet land utenom norge eller skandinavia har vi vært med på å gi de skylden. men jaja norge i et nøtteskall!!!

    SvarSlett
  2. Uskyldige??? Særlig!

    SvarSlett
  3. Enig; de er uskyldige. Dessuten er de faktisk dødsdømte. Du ler ikke ved en annens grav. "Nytt på nytt" koste seg i går og det ser ut til det er mange omkring på nettet som spøker og hoverer seg over dem. Har du vært på et dårlig hotell i Syden? I Sør Amerika? Fengselet i Kisangani er ikke akkurat et sted du ville ha tatt inn på, for å spare noen kroner. Dessuten er det mye død rundt i hele Kongo. Det er bedre å holde munn og gi advokatene en sjanse til å få dem ut.

    SvarSlett
  4. Jeg håer de får DØDSstraff der nede. Makan til stygge mennesker skal man lete lenge etter.
    De sier en "Bande" gjorde dette.. Rart de bare fikk sjåføren da.. Håper begge 2 brenner i helvete og at Kongo tar saken på alvor og iverksetter STRAFFEN med øyeblikkelig Virkning!

    SvarSlett
  5. jeg er lei hele saken og den mediafokus den får, stakkars Støre som må bruke tid på dette.
    Det er da mange nordmenn i fengsel i utlandet, hva med dem?
    Liker ikke disse kongo - gutta, de tok en risiko og nå må de ta konsekvensene av sine handlinger, la oss glemme dem ...

    SvarSlett
  6. hva skulle disse apekattene i kongo ? har de reiseforsikring ?

    SvarSlett
  7. Hva de har gjort og ikke gjort er en side av saken. Men om vi skal stå for de verdier vi faktisk har i Norge som et demokrati med menneskerettigheter høyt verdisatt, bør de i allefall ha en rettferdig og verdig rettsak!
    Å ønske at noen får dødsstraff uten å vite annet en hva som står i tabloidpressen sier mer om deg en de 2 i Kongo!

    SvarSlett
  8. Synd at monkeys-mordere ikke får dødsstraff.
    Øye for øye, liv for liv.
    Eple fra epletre.
    Som hunn så sønn (ordet "mor" forbeholdes for noe godt, ikke morder-produsent stolt av sitt produkt).

    Håper morderne vil råtne i fengsel lenge nok for å lære Jesus` første bud: "IKKE DREP".

    SvarSlett
  9. the tall ones a psyko, the small one an impresionable idiot/sheep !
    the picture of the psyco cleaning the blood tells more than a 1000 words.
    ''stakkars meg''... let them pay the consequences of their actions.. nobody in their right mind would even go to Congo for a holiday !!

    SvarSlett
  10. Utrolig så mye syke og hatefulle folk det er der ute,og som ikke har annet å gjøre enn å tråkke på folk som ligger nede. Er dette den eneste stedet dere kan få oppmerksomhet ? Jeg blir kvalm. Empati er et fremmedord for dere. Er dere virkelig så dårlige mennesker at dere bare kan føle dere verdt noe ved å tråkke på andre ? Jeg synes synd på dere. Personlig tror jeg gutta er uskyldige. De er gisler, slik som norske mannskap har vært gisler for piratene i farvannet utenfor Afrika. Desverre har disse piratene i Kongo myndighet til å holde dem tilbake. Stå på Tjostolf og Joshua! Jeg føler med dere og familiene deres og håper dere kommer hjem i god behold. Jeg oppfordrer folk til å være med å hjelpe gutta økonomisk med penger til mat og medisiner så de bevarer helsen.
    "Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv... "

    SvarSlett