søndag 20. september 2009

Hva får folk til å drepe familien sin?


En mor og hennes fem barn ble funnet drept i Florida nylig. Barnas far er forsvunnet, og er etterlyst som mistenkt i saken.

Politiet tok seg inn i leiligheten etter at familien ikke hadde blitt sett på flere dager. Synet som møtte politifolkene beskrives som "det grusomste av det grusomme".

De drepte ble funnet i forskjellige rom, og skal være tatt av dage uten bruk av skytevåpen.

Fra tid til annen skjer det tragedier som dette. Vi har heldigvis aldri hatt en like alvorlig sak i Norge, men det er ikke uvanlig at ektefeller eller andre familiemedlemmer er gjerningsmenn i drapssaker også her hjemme.

Man kan spørre seg hva som rører seg i hodet til mennesker som kaldblodig tar livet av sine barn. Vi kan tippe på at narkotika og/eller alkohol har vært involvert, ihvertfall i denne saken.

Hva kan gjøres for å forebygge tragedier som dette her hjemme? Hvilke virkemidler bør man kunne bruke mot personer man frykter vil kunne gjøre slikt?

3 kommentarer:

  1. Det skal nok mer enn "narkotika" og alkohol til for å gjøre noe sånt. Heller mer en medfødt hjerneskade.

    Rusmiddelet ville nok derifra bare fungert som en katalysator på et allerede forstyrret hode.

    Det er ikke alle her i verden som blir transformert til psykopatiske mordere bare fordi dem tar en dram for mye eller fyrer opp ei bønne. Du relaterer noe helt forferdelig til et bruk og en livstil som er utbredt over hele kloden blant milliarder.

    Typisk, om en mentalt ustabil guttunge knivstikker foreldrene sine, så er det selvfølgelig et dataspill som får skylden.

    SvarSlett
  2. Dette er ingen tragedie. Å kalle det en "tragedie" er å gjøre det mindre enn det er. Kall beistet ved dets rette navn.... Kall det mord. Henrettelse. Brutal nedslakting av vergeløse. DET er rette perspektiv.

    SvarSlett
  3. Det har faktis vært en slik tradedie også i det lille landet vårt.

    http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=181114

    Jeg husker ikke helt hvorfor, om det var at han mistet jobben, eller gjeld som gjorde det, men en ting er sikkert. Når en person blir skikkelig fortvilet og ikke klarer å se en løsning kan grusomme ting skje.

    Når det kommer til mentale ustabile gutter hvor et dataspill får skylden, så kan jeg forstå den tankegangen. Jeg mener at dataspill kan være farlige. Det samme kan en krim bok. For ikke å snakke om chatte grupper på internett hvor man kan bli påvirket til å gjøre noe fordi andre sier det. Hvis et barn ikke har grunnleggende empati, eller er mentalt ustabil tror jeg at slike påvirkningfaktorer kan bli en utløsende faktor.

    Tenk hvis de som virkelig slet kunne åpnet seg til noen. Fått hjelp. Da hadde vi hatt mindre slike tragedier enn vi har nå.

    Samfunnet krever mye av oss, og flere takler ikke presset.. :(

    SvarSlett