onsdag 23. september 2009

Google earth og andre flyfototjenester stenges?


Det mistenkes at helikopterranerene fra Stockhold har brukt flyfoto funnet på nettet under planleggingen av morgenens kupp.

Satelitt- og flyfoto av omtrent hver eneste kvadratcentimeter av jordas overflate er tilgjengelig på en rekke gratis nettsteder som f.eks google earth og gulesider.no.

Med unntak av en del bygninger og områder som er viktige for diverse lands sikkerhet, så kan hvem som helst studere et hvilket som helst bygg i detalj fra luften.

Man spekulerer nå i om stockholmsranerene har brukt slike tjenester til å spane på bl.a. glasstaket på toppen av G4S bygget som ble ranet i morges.

Er det skadelige potensialet ved slike nettbaserte flyfototjenester så store at tjenestene bør stenges - eller kreve sikker ID for pålogging og bruk?

3 kommentarer:

  1. Tror du virkelig de vil stenge disse såkalte flyfototjenstene på grunn av et ran? Nei, for disse tjenestene brukes til mange andre nyttige ting også.

    SvarSlett
  2. Steng heller firmaet til den smartingen som syntes at kombinasjonen av tellesentral og glasstak var en god ide.

    SvarSlett
  3. Sikkerhet ved å gjøre detaljer rundt bygg obskure eller skjulte er ingen sikkerhet, kun en falsk sikkerhet. Denne informasjonen kan alltids innhentes på annen måte, med kikkert, privatfly, insideinfo eller annet.

    En enorm tabbe dersom dette skulle være et sikkert bygg, på lik linje som NOKAS bygget i Stavanger.

    SvarSlett