onsdag 23. september 2009

Disse vil garantert bli tatt, fordi...


En person er nettopp pågrepet i forbindelse med helikopterranet i Stockholm i morges.

Politiet vil ennå ikke si om vedkomede er mistenkt i saken.

Selv om dette ranet virket både godt planlagt og profesjonellt utført er sjansen for at ranerene før eller siden blir tatt relativt stor.

For det første må et ran som dette nødvendigvis inkludere en rekke mennesker. Dess flere som vet - jo større er sjansen for at nettverket slår sprekker.

For det andre må planleggingen av ranet nødvendigvis ha pågått over lengre tid. Dette betyr at ranerene kan ha blitt observert - eller etterlatt seg spor - flere steder.

For det tredje inkluderer ranet sannsynligvis en eller flere innsidere på ett eller annet nivå. Man må regne med at politiet vil sette store ressurser inn på å kartlegge alle som kan ha hatt denne rollen.

For det fjerde er en av de involverte etter alt å dømme helikopterpilot med kompetanse på samme type eller liknende helikopter som ble brukt under ranet. Politiet vil relativt raskt kunne jobbe seg frem til en liste over aktuelle personer som har hatt pilotjobben.

Det er dessuten utlovet en stor dusør til den eller de som kan bidra til at ranet oppklares.

Vi tror derfor en eller flere av ranerene blir tatt innen kort tid. Og at flere - eller resten - av ranerene tas på sikt.

Men om pengene noensinne dukker opp igjen - det er mer tvilsomt!

Hva tror du? Var ranerene for overmodige? Blir de tatt? Vil politiet finne ransutbyttet?

29 kommentarer:

  1. Håper virkelig at de kommer unna med ranet!!!!!!!!!!At en er bust`a betyr ikke en dritt,kan være bare mediaene som blåser opp ting som vanlig?

    DØDSGROMT!!!!!!!!!!!!

    Lykke til gutta boys

    SvarSlett
  2. Du har nok rett. Enda et poeng er at det ALLTID er slik, når et ran involverer mange personer, at en eller flere ikke klarer å la være å bruke masse penger, og enda verre, ikke klarer å holde kjeft.

    SvarSlett
  3. Vel jeg håper du har rett, men om nettverket hører til i et annet land, reduseres mange av sjansene du nevner betraktelig. Feks hvor mange titusen tror du ikke har opplæring i å fly Bell-helikoptere? Og hvor mange kan ha lært dette uten at det er offentlig tilgjengelig, feks i det militære? Denne saken er neppe like stor i andre deler av Europa og verden som i Skandinavia, og det er ikke sikkert det er like lett å trekke koblingen fra utlandet. Særlig ikke hvis ikke gjerningsmennene klarer å røpe seg på en ekstremt mistenkeliggjørende måte...

    Men klart vi må jo bare håpe...

    SvarSlett
  4. Ja sikkert veldig lett å lage en liste over alle som har erfaring med denne eller liknende typen helikopter.

    Tatt i betraktning at her snakker vi om opp mot en milliard kroner.. ta en tur til Asia, Afrika eller Sør Amerika og gi en lokal pilot $100.000 for en times jobb. Han ville jo vert LETT å spore opp.

    SvarSlett
  5. Garantert bli tatt er vel å ta litt hardt i. Dette virker meget profft planlagt, noe helt annet enn det tullete nokasranet med en gjeng amatører.
    Hvis det er like godt planlagt hva de gjør videre etter ranet så er vel sjansen for at de slipper unna stor, spesielt hvis alle mann er fra utlandet. Det var vel heller ikke så mange som var med her, 2 stk + pilot. Er dette folk med peiling så kan de ha klart å planlegge dette selv. ;)

    SvarSlett
  6. Men de må ha hatt innsidere, de må ha spanet på både ransstedet, politihelikopteret, helikopteret de stjal og langs fluktruten. Noen vil garantert ha sett NOE som kan gi viktige spor...?

    SvarSlett
  7. Det har jo vært JÆVLIG mange andre pengetransport ran i sverige den siste tiden.
    INGEN er tatt.. så HAHAHAHAHAHA

    SvarSlett
  8. Ja, for væpnet ran er jo dødstøft, dere.

    Ser frem til å se reaksjonen om Anonym eller noen av familien hans får en MP5 i trynet.

    Voldsromantiserende skrotinger.

    SvarSlett
  9. Enig med oddE. Væpnet ran er ikke kult... men.... det må jo sies at det var ekstremt "godt" utført da..... selv om det var en forferdelig handling...

    SvarSlett
  10. dette var en annen vinkel ja

    SvarSlett
  11. Greia er jo at her ble ingen skada! Til forskjell fra NOKAS..

    Kreves både ferdighet og BALLER for å gjennomføre noe sånt uten å ty til grov vold!

    Imponert!

    SvarSlett
  12. Greia er jo at her ble ingen skada.....hva vet du om ingen går rundt som nervevrak resten av livet som har fått våpen rettet mot seg... tulling

    SvarSlett
  13. Det var ikke noe ran. Ren konspirasjon. Helikopteret var radiostyrt, folkene leid, pengene falske. Sverige som stat står bak. Nå kan man gå løs på en uskyldig tredjepart. Akkurat som USA stod bak 9/11 :)

    SvarSlett
  14. "Disse vil garantert bli tatt fordi.."

    Disse blir nok garantert ikke tatt fordi det er utenlandske hjerner som står bak, og svensk politi som skal fange de..

    SvarSlett
  15. Utrolig professjonelt utført. Nesten slik at jeg ønsker de lykke til fordi de gjorde det såpass bra som de gjorde.

    Nå venter jeg igrunn bare på at en eller annen 'moralfag' skal komme med prekenen sin. For all del, skyt løs, men jeg sjekker sjeldent blogger mer enn en gang.

    SvarSlett
  16. Piloten er sikkert leid inn fra utlandet, så jeg ser ikke helt hvorfor ikke de skulle slippe unna. De har ihvertfall alle muligheter til det, så sant de ikke er for mange i utgangspunktet, noe de ikke nødvendigvis er.
    Nei, dette kan faktisk gå veien for dem.

    SvarSlett
  17. Godt utført og planlagt.
    Og dette er jo ingen sensasjon, i utlandet har fanger blitt hentet ut fra fenglser på samme måte, samt at USA nå har begynt med gitter over luftegårdene i fengslene pga like hendelser med helikopter.
    Og slike piloter finnes det 1000 vis av verden rundt..
    Er imponert, og nyt pengene.
    Vedr våpen innblandingen er vel dette kun skremsel, og har selv blitt ranet 3 ganger med våpen da jeg var yngre på bensinstasjon, og har ingen traumer av det, så det er for tynt å si at livet blir ødelagt. Sorry der folkens..
    Videre gjøre jo Politiet lite med sånne saker her uansett og støtte systemt rundt slike ting er dårligere en helesvesenet vårt.
    Der var jo lett å forstå etter å ha hørt norsk Politi på tv.. Glatt arroganse, og lite handlekraft.
    Pleier skjelden å skrive her, men ser hvordan avisene klarer å lage mye av ingen ting, og dette gjenspeiles også i "trenings" videoen fra Kongo med Moland, det var barnehage trening, og den virkelige verden og SIG trener 100 x av dette.. Bare tull. Speidern hadde hardere økter en det..
    Heia tabloidene...
    Og gutter, nyt pengene.. Ingen er kommet til skade

    SvarSlett
  18. dette raner er jo rett og slett imponerene utført.. gutta har tydeligvis sett mye på film og innsett atte hvis de gjør det sååå stort så vil det fungere :D

    gutter, lykke til vidre, jeg håper virkelig ikke dere blir tatt :D

    SvarSlett
  19. Jeg tror det er Tjostolf Moland og Joshua French som står bak dette. Tenk så smart å la seg fengsle i Kongo og ha alibi derfra. Hvem vet vel om de gutta er ute en tur om natta. Hahahaha.

    SvarSlett
  20. Det finnes 100 personer med denne type pilot utdanning i sverige. Når planlegger og er så smarte med resten av opplegget, tviler jeg veldig på at de har brukt svensk pilot til dette ranet. Hva med en norsk i stedet? Vil tippe at det er endel utlendinger involvert i ranet og at det er planlagt av en svensk gruppe hardcore kriminelle. Men siden de ikke har brent helikopteret, er det veldig sannsynlig DNA et eller annet sted inni det. Det gjør det noe mer sannsynlig at de kan bli tatt.

    knut

    SvarSlett
  21. Dere heier på ranerne? Skjønner dere ikke at dette er store verdier tapt for andre mennesker?? Håper dere dør, forbanna valper

    SvarSlett
  22. Saklig kommentar, Anonym, som ønsker folk død fordi de mener ranet er imponerende. Penger er slettes ikke alt, og kan erstattes, noe som det i dette tilfellet vil bli.

    Dersom et menneskeliv har gått tapt, slik som i Nokas, så hadde folk nok ikke sagt dette, men dette ranet var utrolig profesjonelt, ingen kom til skade, og jeg håper virkelig de kara greier seg. For makan til god planlegging skal man lete lenge etter.

    Stå på karer!

    SvarSlett
  23. Spørsmål.. Hvor får de brukt denne valutaen trygt? Hvertfall ikke i noe vestlig land.. Noen stusser garantert over en person uten inntekt som har såppass mye penger. Det dreier seg jo ikke om en liten sum heller.. Nei her må nok pengene til noen lugubre land.

    SvarSlett
  24. ************

    Nå har ikke jeg giddet å lest de andre kommentarene her før jeg kommenterer selv.

    MEN : Hva så om de blir tatt? 20 år bak lås og slå for så å komme ut å leve som en konge de siste 20-30 årene av sitt liv. Hmm, ja takk.

    **************'

    SvarSlett
  25. Jeg er selv helikopterpilot og reagerer litt på hvordan mediene fremstiller dette. Svenske medier sier at det må hva vært en ekstremt kyndig pilot som er i stand til å gjøre dette. Jeg er uenig. De satt ned helikopteret 2 meter fra trær, men er man villig til å ta sjangsen til å stjele et helikopter i utgangspunktet så dreier dette seg neppe om en svensk serifisert flyger. En kan reise til USA å ta småflylappen (heli) der, noe mer enn det og litt baller trenger en ikke. PPL+litt mørkeflygning, kanskje med nattbriller, så lar dette seg gjøre.

    T

    SvarSlett
  26. Penger kan alltid hvitvaskes og disse gutta har sikkert ikke tenkt og blåse seg på og leve som konger i Sverige.

    SvarSlett
  27. "Stå på karer!"-"Disse gutta"? osv...
    Hvorfor tror¨ folk de kun er menn som står bak?

    even

    SvarSlett
  28. Blinde tilskuere på første benk.
    Akkurat som USA stod bak 9/11
    For å øke bevilgningene til politiet og styrke frykten i befolkningen kunne ranet gjennomføres, tross av tegn, advarsler kom de seg gjennom.
    Kjenner igjenn oppskriften på "the innside job". Hvor lenge skal vi sitte med hennene i fanget?

    SvarSlett