mandag 21. september 2009

Oppmerksomhet for omstridt sak


Kunstnere har utformet en "palestinsk ambassade" i form av en fullskala luftballong. Ambassaden skal sveve over Oslo hver dag denne uka.

Man ønsker med dette å å få oppmerksomhet rundt palestinerenes sak, noe som synes å lykkes.

En ting som er sikkert er imidlertid at denne saken har flere sider, og det er viktig å ikke ensidig fokusere på den ene part.

Som regel får palestinerenes sympatisører markere sitt syn i fredelige former her til lands, noe som er bra uansett hvilken "side" man vil ta i dette spørsmålet.

Dessverre har det kommet til konfrontasjoner med motdemonstranter når tilhengere av Israel markerer sitt syn. I et demokratisk og fritt land som Norge bør ALLE få markere sitt syn uten å risikrere å bli utsatt for vold.

Uten på noen måte å ta parti i dette spørsmålet må man kunne konstatere at vold er selve problemet i denne konflikten - og ikke løsningen!

Det kan til tider synes vanskelig - om ikke håpløst - å få til en fredelig løsning for palestinerene. Og en slik løsning vil kreve massiv innsats fra palestinere, israelere, naboland i regionen og ikke minst det internasjonale samfunn.

Vi håper vi slipper å se flere aksjoner som rammer sivile på begge sider.

Vil det noensinne bli fred mellom Israel og nabolandene?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar