tirsdag 22. september 2009

For en neve dollars....


Støre engasjerer seg nå aktivt for å få Moland og French utlevert til Norge. Guttenes advokat mener man har lite å vinne på en ankesak i Kongo.

Tjostolf Moland og Joshua French får nå hjelp fra høyeste hold for å kommet seg vekk fra den femdobbelte dødsstraffen i Kongo.

De drapsdømte nordmennene har lite til overs for rettsystemet i Kongo, og flere mener nå at en diplomatisk løsning er det beste man kan håpe på.

Enkelte har hevdet at de to eventyrerene kunne vært hjemme for lenge siden om man hadde gått veien gjennom bestikkelser før saken rakk få massiv oppmerksomhet i media.

For det er visstnok en kjennsgjerning at i Kongo er det meste til salgs for en neve dollars. En fet bunke knitrende sedler til lokale fangevoktere før norsk presse invaderte Kongo hadde utvilsomt fått de til å snu ryggen til lenge nok til at guttene hadde kommet seg vekk.


Burde pressen holdt seg unna denne saken, så man kunne kjøpt nordmennene fri i stillhet?

Se videoer om Joshua French Les mer om Joshua French

11 kommentarer:

  1. DE ER SKYLDIGE!
    HÅPER DE SITTER I KONGO RESTEN AV LIVET!

    SvarSlett
  2. Kim: fjott! Så du var der og bevitnet det hele du da!!??

    SvarSlett
  3. Plutslig har de en norsk advokat der nede. Hvorfor var han ikke der da saken gikk for fullt?

    SvarSlett
  4. En hån mot menneskeheten å lure pressen så å si å utestenge den.Fordi det Afrika, kongo dens saksyld?Å hevde at bestikkelser kunne løse den horribelt handlinger disse to "Mercenaire" at gjort ble for meg for ynkelig med tenke på en av deres far her til lands karaktrisert dommen som minnet om Jødene mot nasistene,men han har glemt at det er 6 barn som har mistet sin far.Man forstår hans partisk utspill uten empati for de barna saken angår.Hvorfor de nektet å kaste alle kortene på bordet?Tydelig urent mel i posene.

    SvarSlett
  5. Hvorfor i all verden skal noen ønske å bruke penger på å kjøpe fri nordmenn som med 99.999999% sannsynlighet har blåst hodet av en uskyldig familiefar?

    SvarSlett
  6. Ja ha her er det ikke noe tvil om at man er skyldig til det motsatte er bevist.

    Først er det selvfølgelig tragisk at noen dør, men hvem vet egentlig hva som skjedde. den rettsaken som er ført er jo en ren parodi på en rettsak.

    Så vidt jeg har fått med meg var ikke ofret far til alle de seks barna.

    Hvis vi ser på de latterlige tiltalene med spionasje og da ser på erstatningskravs summene blir dette nesten å regne som en komedie. Uansett hva som har skkjedd har alle krav på en rettferdig rettsak. Det ville en kongoneser som hadde gjort noe galt i Norge fått.

    SvarSlett
  7. Til dere idioter som har svart her.

    Dere har ingen som helst grunnlag eller erfaring til å dømme nordmennene.
    La oss si det slik; Om myndighetene kom på døren dere og annklaget dere for å ha surfet på pornosider på kveldene. Dette har de med all sansynlighet bevis for på 99 av 100 maskiner.
    Deretter blir dere dømt for å krenke millioner av mnennesker, spionasjer, planlegging av ran/drap/voldtekter osv men dere bedyrer at det ikke var slik. Vel PC'ene deres viser noe annet...
    Myndighetene dømmer dere til de strengeste straffene som finnes (dødsdom).

    Hva sier dere da idioter?? Mamma, jeg vil hjem..

    Grav dere ned og respekter saken.

    SvarSlett
  8. Kim er en erkeidiot!

    SvarSlett
  9. Enig med 09:33 men ikke alle er idioter her.

    La oss håpe de to kommer til norge og får saken tatt opp på ny.

    SvarSlett
  10. Hvis de blir overført til Norge så er det som regel en soningsoverføring. Det vil si at de må sone livstidsstraffen i Norge, tiltross for at lengste fengselstraff i Norge er 21 år. Norge har normalt ikke rett til å gi de en annen straff, en ny rettsak eller bare slippe de fri. Det er andre eksempler på nordmenn overført fra Thailand og USA som soner virkelig lange straffer, blant annet en tidligere nabo av meg som skal sone 80år etter en soningsoverføring fra USA, han ble dømt for flere hundre tilfeller med sjekksvindel og ble dømt til å sone dømmene etterhverandre.

    SvarSlett
  11. enig jeg også med 09.33 (tungvint når alle kaller seg anonyme) MEN jeg er ingen idiot :)
    La oss nå bare håpe at Furuholmen vet hva han gjør.

    SvarSlett