lørdag 26. september 2009

Kvinnen skal tie i forsamlingen...?


Den omstridte kjendisfruen Anna Anka høster nok en gang en storm av reaksjoner etter sin opptreden hos Skavlan i går.

Den polskfødte og frittalende ex-modellen mener mannen ikke skal gjøre husarbeide eller barnestell, og at man som kone gjør lurt i å tilfredsstille sin mann seksuellt.

Mange mener Fru Anka burde holde slike meninger for seg selv.


Vi lever i en tid da ytringsfrihet og likestilling er to av våre viktigste verdier, og samfunnet setter store ressurser inn på at mannen skal kunne velge å tilbringe mer tid med familie og barn.

Vi opplever i tillegg at stadig flere ekteskap ender i skillsmisse.

Det blir da litt betenkelig at enkelte vil kneble en kvinne som ytrer sine meninger og som påpeker at også kvinner må få lov til å velge hvordan de vil leve sine liv.

Og det burde heller ikke tolkes som "talibansk" å hevde at det er en god ting å anstrenge seg litt for å behandle sin ektefelle bra - selv om man av og til må gå på akkord med egne ønsker.


Har kvinnefrigjøring og feminister gått for langt, når kvinner som velger annerledes enn "idealet" så til de grader møter motstand?


19 kommentarer:

  1. Feminisme betyr likestilling - det innebærer bl.a. at man har like store rettigheter og plikter uansett kjønn. Privat og i arbeidslivet. Altså har det IKKE noe med kvinne-fremming å gjøre. Jeg er enig med forfatteren - Anna Anka må få lov til å hevde disse meningene sine - spesielt morgen innsatsen - på lik linje med at vi menn hevder det. Stå på Anna- og god helg!

    SvarSlett
  2. Når man ser på bildet av herr og fru Anka så synes jeg faktisk ikke det er så rart at fruen snakker om sex og plikt i samme setning.... Ho har giftet seg med en mann som er 30 år eldre enn henne selv, ikke rart ho ikke har lyst på han og må utøve det som en husmorplikt !!!

    SvarSlett
  3. Er det noen som i det hele har tenkt på at alle uttalelsene fra Fru Anka er kun for å provosere fram en debatt.
    Jeg tror at gjennom hennes utsagn har hun fått mye mer oppmerksomhet gjennom media enn viss hun ikke hadde komt med disse påstandene. ERt godt ordtat sier "all oppmerksomhet, er god oppmerksomhet uansett hva den måtte handle om"

    SvarSlett
  4. Så lett for denne Anna å mene så mye når hun selv har hushjelp og kan fråtse seg i en økonomi som kan tillate all luksus,og leve virkelighetsfjern. Dessuten har jeg forståelse for at hun må tilfredsstille sin mann seksuelt for han er ikke akkurat en ung/energisk mann lenger.

    SvarSlett
  5. SykeFravær meldingen ble annonsert på mediene sist mandag.Det var avslørende å høre at KVINNENE hadde stor andel pågrunn av hjemmearbeid.Ikonklusjonen vil det si at menene slipper ikke til eller deres skulker?Den saken gjelder ikke Annasluksusliv med Annasverden.Hva med de feministeliten som utpresset mannen for et nummer? som premmiss leverandør nå r det gjelder å hemme mannen?Millimeter likestilling ikke likestilling.Jeg forretrekke ordet"Kjønnkomplementarismen istedet.Der man oppfylle hverandre svakheter som skaper positiv energi i et samliv.

    SvarSlett
  6. Hvorfor så mange nedlatende kommentarer om Anna Anka fra andre damer?

    Om du hadde funnet en mann som hadde tatt alt husarbeidet og barnestellet, som hadde gjort alt han kunne for å se bra ut for DEG, og i tillegg hadde tilfredstillt deg seksuellt når og hvor du ville, hadde du ikke da funnet DRØMMEMANNEN?

    Om det er feil av Anna Anka å ville gjøre mannen sin fornøyd, så er det vel like feil når en MANN vil gjøre kona si fornøyd?

    Hvorfor blir det ikke ramaskrik når menn vil ta ansvar for hjem og barn?

    SvarSlett
  7. Om du hadde funnet en mann som hadde tatt alt husarbeidet og barnestellet, som hadde gjort alt han kunne for å se bra ut for DEG, og i tillegg hadde tilfredstillt deg seksuellt når og hvor du ville, hadde du ikke da funnet DRØMMEMANNEN?
    Unnskyld men hvilken planet kommer du fra som skrev dette?

    SvarSlett
  8. If it looks like shit and sounds like shit, it's probably shit!

    SvarSlett
  9. Denne Anna er polsk og det sier vel sitt om hvorfor hun har dette kvinnesynet... Hva er så bra med å ha en så mye eldre ektemann?

    SvarSlett
  10. Anna ser bra ut, tar alt husarbeidet uten å kny og setter sin ære i å gjøre partneren sin fornøyd.

    Ikke rart sytende norske damer gjør opprør mot dette... Østeuropeiske jenter som Anna stiller jo i en helt annen liga enn norske damer i konkuransen om norske menn. Klart alle midler må tas i bruk for å rakke ned på sånne som henne... vekk med konkurransen!

    For jenter fra østeuropa blir det stadig flere av her til lands... Pene, smarte damer med god utdannelse som ikke ser på hjemmet som en arena for maktkamp.

    Ikke bli overrasket, norske damer, om mennene deres heller vil ha en jente med et mer tradisjonellt syn på kjønnsroller. Dere har dere selv å takke etter 40 år med tukting av norske menn!

    SvarSlett
  11. Haha 40 år med tukting?
    Så du vil ha en pen dame, som gjør ALT husarbeidet, hovedansvaret for barneoppdragelsen, tilfredsstiller deg seksuelt OG at hun skal ha en god utdannelse, mens du skal hva?

    - Jobbe og ha sex?

    Også mener du at dagens kvinner syter fordi de ikke er enig i en slik kjønnsrolledeling? Og at det er bedre med det som er 'mer tradisjonelt' at kvinnene skal gjøre alt?

    Fakta: Det er ingen kvinner som LIKER å rydde kjøkken og vaske bad. Faktisk så hater vi å gjøre det likemye som menn gjør.

    SvarSlett
  12. Østeuropeiske kvinner konkurerer over norske 68 åringer? Hva er så stort med konkuransen over en 68åring når en selv er 38? Ugh Ugh.. Hun mangler jo det som vanlige kvinner har med en mann nærmere sin egen alder.. Jeg tror Anna misunner andre kvinner..

    SvarSlett
  13. Tror dere virkelig at Anna er trofast? Slutt å vær naive..

    SvarSlett
  14. fillebommbommbomm:) Anna har rett i noe og feil på en del...etter mitt syn!! Men for all del! La hu få lov å vere seg selv. Så lenge hu ikke starten en religion :P

    SvarSlett
  15. Det er en gal verden. Kan vi ikke snakke om at Verdens matvareprogram nå mangler penger til å gi mat til verdens fattige, som kommer til å sulte ihjel?
    Anna må få leve som ho vil, men fy søren så navlebeskuende mange av oss er, meg selv medregnet. :-(

    SvarSlett
  16. Jente24

    Fakta: De fleste menn vil - om du spør de når de ikke har dama si der - ha en pen dame som ordner husarbeid og barnepass, og i tillegg byr på nok sex.

    Mulig de fleste jenter egentlig VET dette, og at det er derfor de blir så inmari sure når det viser seg at slike jenter faktisk FINNES?

    Og til de som pirker på aldersforskjeller etc. Dette har ikke noe med alder å gjøre. Selv yngre menn og gutter ville glatt valgt en pen og snill dame fremfor en middelmådig utseende og maktsjuk datter av feminismen.

    Vil likevel legge til at det ikke er mange damer som ER slik som Anna Anka - som gladelig tar seg av hus og barn. Mange menn må derfor inngå kompromisser, og holde ut med jenter som slettes ikke synes det er like viktig at mannen trives som at de selv - med likestilling som alibi - får det som de vil i ett og alt.

    Kanskje ikke så rart at folk skiller seg?

    SvarSlett
  17. Stå på krava jenter!

    Krev deres rett og ikke finn dere i mannfolk som stiller krav, har ønsker eller egne meninger. For ikke faen om det skal gis ved dørene! Ikke pokker om HAN skal få det som han vil! Vi lever jo i 2009, likestillingens tidsalder!

    Så når dere sitter der som fraskilte og bitre alenemødre, og eksen har funnet seg en yngre, penere, mer imøtekommende og mindre egoistisk partner, så kan dere i minste trøste dere med at dere aldri firte en tomme!

    SvarSlett
  18. Det fins horer og det fins kvinner. Ikke sagt at man må være hore forå være kvinne. Liten misforsåelse her.

    SvarSlett
  19. til jente24, hva om man synes det er greit å fordele den totale arbeidsmengden (husarbeid+barnestell+inntektsgivende arbeid) slik at den ene tar seg av hus, hjem og barn, og at den andre skaffer pengene?

    Uavhengig av hvem som gjør hva, bør ikke folk få lov til å innrette seg som de vil?

    Den ene jobber og har sex, den andre holder hjemmet i gang og har sex.

    Hva er forskjellen?

    Eneste grunn til at jenter lar seg provosere er fordi det er en dame som sier hun vil være hjemmeværende. Hadde en MANN sagt det samme hadde det de som klager nå jublet i stedet.

    Sjalu, herskesjuke og sikkert mindre pene damer som skriker høyest vanligvis... kløra ut så fort en annen dame faktisk ER mer attraktiv enn dem...

    SvarSlett