søndag 20. september 2009

Må man føle seg som en jævla kjeltring?


VG tester passkontroller rundt omkring i verden. Testene har gitt svært så varierende resultater.

For mens enkelte lands passkontrollører er hyggelige og serviceinnstilte, er passkontrollen i andre land det reneste kryssforhøret!

Mange av oss har nok opplevet en lite hyggelig passkontrollør. Det kan virke som om det enkelte steder ikke finnes retningslinjer for hvordan gjester til landet skal mottas.

Enkelte passkontrollører - som noen p-vakter, vektere og andre i stillinger med en viss makt - synes også å ta ut personlig frustrasjon og mistilpassethet på menneskene de møter på sin vei.

Er passkontrollør et yrke som tiltrekker seg mennesker med maktbehov og trang til å rakke ned på andre?


3 kommentarer:

  1. Har 4 Norske familier i USA. Dem ler av oss som ikke krever det samme av dem som USA krever av oss når det gjelder PASS, VISUM og VANDEL. Vi må ta igjen med samme mynt. Er lei av tjukke Amerikanere på ferie i Norge som tror dem vet best. La dem slite for å komme inn i landet vårt. Men vi har jo noen idioter av Politikere.

    SvarSlett
  2. Passkontrolører / vektere og tollere er de som ikke kom inn på politihogskolen. Det er derfor de alltid er så maktsyke og grinete.

    SvarSlett
  3. Hm.. Rart at VG ikke sjekket "verdens beste land å bo i landet - Norge" Ser ikke noen særlig mange blide passkontrollører på Gardermoen, eller andre flyplasser i Norge heller. Jeg haj nåsjk pass men æ ikke nåsjk. Jeg regner med at det gjelder spesielt de som ikke har norsk pass, eller innehar Schengen Visum.

    SvarSlett