torsdag 24. september 2009

Storebror ser, hører og vet ALT!


En kjent mafiaboss fra Balkan er nå i søkelyset etter bankranet i Stockholm.

Svensk politi sitter med informasjon fra kollegaer på Balkan som kan tyde på at en ransliga fra regionen kan stå bak ranet.

Allerede nå har man altså konkrete tips som kan lede etterforskerene i riktig retning. Politi- og overvåkningsmyndigheter sitter som regel på langt mer informasjon om kriminelle og tvilsomme miljøer enn det folk flest tror.

Tipsere, tystere, overvåkning og spaning danner tilsammen et godt bilde av hva kriminelle miljøer foretar seg - eller har tenkt å foreta seg.

I denne saken kan slik informasjon muligens lede til en rask oppklaring. Men det er ikke nødvendigvis slik at alle som overvåkes er kriminelle, eller at all informasjon som lagres er relevant.

Hvor mye skal vi akseptere at politi og myndigheter overvåker? Er det riktig at det samles inn informasjon om uskyldige mennesker man TROR vil begå lovbrudd?

4 kommentarer:

  1. Hvis politiet kan geskytte meg og de rundt meg bedre ved og overvåke uskyldige og skyldige mennesker er det helt greit og overvåke! skjønner ikke at du stiller det spørsmålet en gang. Latterli!

    SvarSlett
  2. Politiet er ikke verdt en potte med piss........fullstendig udugelige og 100% amatører!!

    Selv om de vet at der kommer et ran med helikopter mot en tellesentral......!?? så står de på bar bakke...og vil ALDRI finne pengene...totalt grineren!! :p

    SvarSlett
  3. jaja...de pengene...

    SvarSlett
  4. Har pengene fra Nokas ranet blitt funnet? Nei, de som har gjort dette sitter inne noen få år, når de kommer ut lever de da i sus og brus resten av livet. Strafferammene i Norge er altfor milde, hardere straff ville føre til mindre kiminalitet tror jeg.

    SvarSlett