onsdag 23. september 2009

Bongo tar til vettet!


Endelig ser det ut til at de ville afrikanerene tar til vettet, og løslater de hvite heltene som så feilaktig er beskyldt for vold, drap, spionasje og destabilisering i det primitive jungellandet Kongo.

For når store hvite far kommer flyvende i sølvfuglen, med flott, stram dress og med en velfylt koffert utviklingspenger dårlig skjult sammen med riset bak speilet, så bukker og nikker kaffebøndene lydig.

Klart de innser sine feil. De er jo et enkelt og underutviklet folk som ikke engang kan snakke engelsk. Og langt mindre regne. Snart legger de seg nok i ørkenstøvet og ber oss om unnskyldning og tilgivelse for sine feiltrinn.

Dårlig spøk til side: Det er godt å vite at norske myndigheter kan hjelpe oss om vi havner i uføret i utlandet.

Men oppfører vi oss i dette tilfellet som vi fortsatt eier Afrika, og at våre borgere er mer verdt enn vanlige kongolsere som ikke har annet enn de lokale domstoler å forholde seg til om de blir uskyldig anklaget for noe kriminellt?

7 kommentarer:

  1. Det er en skam at det finnes sånne folk som tenke som deg i 2009. Du er uvitende.

    SvarSlett
  2. JA STØRE, FÅ DE TO ROVMORDERNE HJEM SÅ KAN DE JO HELLER SKRIVE EN BOK, Å TJENE MILLIONER PÅ DET ,ENN Å SITTE I FENGSEL I KONGO. HVA KAN DET VÆRE AT DU ENGASJERER DEG SÅ I DENNE SAKEN, OG IKKE LØFTER EN FINGER FOR ALLE DE ANDRE NORSKE SOM SITTER FENGSLET RUNDT OMKRING I HELE VERDEN ,OG IKKE GJORT NOE I NÆRHETEN SÅ ALVORLIG SOM DISSE TO HAR GJORT?

    SvarSlett
  3. Herregud.

    Fascinerende å lese innlegg fra folk som tydeligvis ikke skjønner hverken ironi eller sarkasme (er ikke vant med det i min omgangskrets). Komplimenter til bloggeren.

    Hadde det ikke vært for reell mulighet for dødsstraff av nordmenn i denne saken, ville det umulig vært gunnlag for den type pressedekning saken har fått. Dersom det finnes mer pålitelige bevis for at guttene IKKE har gjort udådene det er snakk om, tenker jeg vi alle ville ha visst om det via media til nå.

    Vi kan alle være enige om at dødsstraff er forkastelig, men ikke desto mindre er man forpliktet til å forholde seg til de lover og regler som er gitt i det landet en begår (eller ikke begår) en kriminell handling. (Dette er noe alle vet.) Dersom Moland/French har tatt livet av folk i et land som støtter dødsstraff for mord, er det ikke urimelig at dette landets lovsystem dømmer nordmennene til døden.

    Håper de norske guttene egentlig er snille, ålreite folk som har havnet i ei jævlig knipe. Hvis dette ikke er tilfelle, tenker jeg de får som fortjent. De burde vite bedre, slik alle andre gjør.

    SvarSlett
  4. Det er en skam at det i 2009 finnes folk uten følelse for ironi!:)

    I slike saker som dette er man bare griseheldig at man kommer fra et samfunn som også baker støtteytelser direkte fra Jonas Gahr-Støre inn i velferdspakka. Jeg har ikke noen videre sympati for de to norske "Rambo-wannabe'sene" akkurat nå:)

    SvarSlett
  5. I Afrika vi brukt å si"FRARAGUET(hvitthud)FARAFINA(Svart-hud)Vi er søstre og brødre.Vi er raust i Afrika når alt kommer til alt.Eksempel er Sør-AFrika forsoningen,da må manlegge alle koertene på bordet.I Kongo tilfelle de to nordmenn har uten tvil vist forakt for retten å ikke si noen som helst.valg av strategien bekrefte at man har urent mel i posene.

    SvarSlett
  6. Norske myndigheter skal i dette tilfellet ivareta interessene til norske borgere i utlandet. Når de så gjør jobben sin, er det rimelig patetisk at du tilskriver dette en slags smårasistisk nykolonialisme. Poenget er så enkelt at Kongo har et dysfunksjonelt rettssystem, og at disse nordmennene, om de er skyldige eller uskyldige i anklagen, ikke fikk og ikke kan få en rettferdig rettssak. Nå synes jeg oppriktig synd på kongoleserne som må leve med et slikt system, men jeg har problemer med å se logikken i at Moland og French i ytterske konsekvens skal finne seg i et mulig justismord fordi denslags er vanlig i Kongo. Det er greit om du er kulturrelativist, men relativiserer du noe så grunnleggende som rettssikkerhet er du etter min vurdering på ville veier.

    SvarSlett
  7. Anonym sa 23. september 2009 04:07: "JA STØRE, FÅ DE TO ROVMORDERNE HJEM SÅ KAN DE JO HELLER SKRIVE EN BOK, Å TJENE MILLIONER PÅ DET ,ENN Å SITTE I FENGSEL I KONGO. HVA KAN DET VÆRE AT DU ENGASJERER DEG SÅ I DENNE SAKEN, OG IKKE LØFTER EN FINGER FOR ALLE DE ANDRE NORSKE SOM SITTER FENGSLET RUNDT OMKRING I HELE VERDEN ,OG IKKE GJORT NOE I NÆRHETEN SÅ ALVORLIG SOM DISSE TO HAR GJORT?"

    "Rovmorderne"? Hva er det du vet som alle andre ikke vet? Det er fortsatt ikke lagt fram ett eneste bevis på at de var de to som utførte drapet. Dommen baserer seg kun på indisier, ingen tekniske bevis. Det har kommet fram mye i denne saken som kan svekke deres troverdighet, men selv svekket troverdighet er heller ikke bevis. Hvilke bevis besitter du, som ingen andre har, ettersom du kan påstå at de er rovmordere? Det er en svært alvorlig beskyldning. Noe av årsaken til at Støre har engasjert seg i denne saken kan du også finne i avsnitet nedenfor.

    Når det gjelder din påstand om at norske myndigheter/Støre "ikke løfter en finger for alle de andre norske som sitter fengslet (...)" så er det også en fullstendig skivebom. Pr idag sitter det nordmenn fengslet i alle verdenshjørner, og når en norsk borger blir fengslet i utlandet, forsøker norske utenriksstasjoner å besøke fengslet de sitter i for å få kontakt med vedkommende. Norske myndigheter har ingen myndighet i utlandet, fordi det naturlig nok er lokale lover som gjelder (på samme måte som at ingen utelandske myndigheter ikke har myndighet i Norge). Likevel gjør norske myndigheter så godt de kan med sin tilstedeværelse og tilby den hjelpen de kan. Dette gjelder både skyldige og uskyldige. Hvor de er fengslet spiller selvfølgelig en stor rolle m.h.t. hvilken hjelp de kan få/blir tilbudt. Hvis det gjelder land som f.eks praktiserer dødsstraff, tortur, har et rettssystem som ikke fungerer o.l. (eller fengslingsvilkår norske myndigheter betrakter som inhumane) forsøker de å få nordmennene hjemsendt, også hvis de er skyldige, nettopp fordi Norge er imot dødsstraff, tortur o.l. Nordmenn fengslet i f.eks Sverige bekymrer norske myndigheter seg ikke nevneverdig for (men de blir kontaktet), fordi der har de et fungerende rettssystem og er sikret human behandling.

    SvarSlett