lørdag 26. september 2009

MÅ vi danse???


Nok en omgang av "Skal vi danse" har underholdt engasjerte seere i de tusen hjem.

Av en eller annen grunn har dette enkle programkonseptet blitt en publikumssuksess uten like, og kjendiser står nærmest i kø for å få noen ekstra minutter i rampelyset.

Showet treffer neppe på grunn av fremragende danseprestasjoner. Om man samenlikner seertall på dette programmet med seertall for f.eks. VM i selskapsdans finner man nok en markant forskjell.

"Koden" for suksessen ligger muligens i kjendisene. For - om vi innrømmer det eller ikke - vi er et kjendiselskende folk. Bladet Se og Hør og andre rene kjendis/sladreblader er utvilsomt de mestselgende publikasjonene her til lands, med unntak av dagsavisene.

Og det er nok den kvinnelige halvdel av befolkingen som styrer fjernkontrollen med jernhånd når programmet sendes. Kjekke unge menn, kjendiser, glamour og et snev av konurranse. Joda. Det selger.

Den mannlige halvdelen av befolkningen biter muligens tennene sammen for husfredens skyld, og tenker i sitt stille sinn som de gjorde før pliktvalsen på skoleballet: "MÅ vi danse?"


Hvorfor er dette programet blitt så stort på skjermen og i media?

5 kommentarer:

  1. Jeg tror det har blitt så stort fordi vi ikke får nok av våre kjendiser. Vi elsker å lese om dem og se dem. Ellers hadde vel ikke media (aviser, ukeblader og tv) spammet oss med alt om dem?


    Trist som faen

    SvarSlett
  2. 60 døde på Filippinene etter flom, og "Skal Vi Danse" er hovedoppslaget på dagbladet.no.
    Ufattelig. Få fingern ut av rævva.

    SvarSlett
  3. Er nok bortimot helt riktig dette, kanskje med untak av en god del av den mannlige befolkningen :p Det er en grunn til at de tar med folk som Iglesias og Tone Damli

    SvarSlett
  4. Det er blitt stort fordi det er morsomt å se folk utvikle seg fra temmelig klønete (mange av dem) til gode dansere. I tillegg er det fin musikk, flotte kostymer og konkurranse, Hva mer vil du ha som underholdning. I alle fall mye morsommere enn tullete konkurranser i studio a la Tande P i gamle dager. Elin virket ganske stiv og umusikalsk så det var ikke noe urettferdig at det var hun som gikk ut denne gangen.

    SvarSlett
  5. Jeg ser ikke dette programmet, som ikke tåler sammenligning med "So you think you can dance" på TV Norge. Og jeg skjønner ikke Dagbladet som følger "Skal vi danse" program etter program, men dem om det.

    SvarSlett