søndag 20. september 2009

Bedre å la de ordne opp selv?


En fremstående talibanleder mener at internasjonale styrker vil feile stort, og at seieren i Afghanistan er nær.

Det er en kjennsgjerning at vestlige styrker i landet møter sterkere motstand enn på lenge.

Den mangeårige aksjonen i landet synes å ha styrket talibanbevegelsen, som i de siste årene har gjennomført en rekke aksjoner for å ramme utenlandske styrker og deres sympatisører.

Mange mener derfor at utenlandske styrkes straks bør trekkes ut av Afghanistan, og at landets innbyggere selv skal løse egne interne problemer.

Hva mener du? Bør afghanerene overlates til seg selv, uten hjelp fra utenlandske styrker?


2 kommentarer:

  1. Vesten har to mål:

    EN: Hindre at vi blir angrepet på nytt fra baser i Afghanistan.

    TO: Modernisere et samfunn - som nå er der vi var på 1500-tallet.

    Glemmer vi mål nummer to og lar mullaene drepe alle demokratisk innstilte og moderne mennesker når de overtar idet vi trekker oss ut kan vi kanskje oppnå mål nummer en gjennom en kombinasjon av en avtale og en trussel. Sikkerheten vår kan vi ivareta ved å gjøre det klart at ser vi tegn til terroristbaser på Afghansk territorium på nytt bomber vesten landet tilbake til tiden før steinalderen - eventuelt med atomvåpen og faktisk da instiller oss på å gjøre som vi truer. Det er godt mulig de innenlandske mullaene ikke ønsker å bli bombet i filler - så kanskje skal vi prøve dette? Men stakkars alle våre venner som vi lar i stikken og som vil bli slaket på gatene i Kabul og Kandahar.

    SvarSlett
  2. Feil. En: Om vesten kan komme i dialog med mullaene, så kan det bli fred i området der.Alt handler om gjensidig respekt. Hvorfor skal vi tvinge på dem vår kultur når dem ikke vil? Hvorf ikke samarbeide med dem slik at vi har innflytelse på en fredlig måte?

    To: Hva er moderne samfunn?? Har vi glemte hvor langt vitenskapen hadde kommet når Islam var på sitt beste??

    Tre: Hvordan forstå din fiende? Har vi nok kunnskap om islam? eller er det fobier ute og går?? kanskje vi burde åpne øynene våres for å se virkeligheten hvem som tjener på disse krigene og hvem som tjener på koloniseringer, olje, makt?? Det er få mennesker som styerer mange millioner menneskers skjebne. Tror alt kunnskap er tilgjengelig, vi trenger kun å lete,lese og lære.


    Alt handler om politikk,hvem lurer hvem med å påstå at invasjonsstyrkene er der for afghanske folks beste?? alt handler om olje,makt, penger. ikke demokrati. Og dette har historien bevist gang på gang.

    For å forstå mullaene og dems ideologi, så må dere forstå grunnlaget og hva dem står for. Kvinnene i norge fikk rettighetere i islam for 1400 år siden, når fikk kvinnene i norge dette?? rundt 100 år siden. Hvis en nasjon er tilbake i 1500 tallet, hvem er ansvarlig for dette?? korrupsjon? kolloniseringer? verdensøkonomien? det er mange teorier på dette...og tror de største landene har en stor finger med i mye av dette. F.eks hadde ikke England kolonisert india i sin tid, så hadde den vært større enn kina i dag..da hadde d ik vært pakistan,bangladesh,kashmir, sri lanka?? Disse statene,og landene hadde vært ett kanskje og velstanden hadde vært mye annerledes i dag.. ikke fattigdom og krig. Ergo igjen ikke vært nødvendig for mennesker å bli innvandrere som vi er vedig flinke til å stigmatisere og klandre for mye...

    Er vi naive nok til å tro at korrupte statsledere i inida,pakistan og også afghanistan osv som med støtte fra vesten og usa vil gjøre det beste for landet eller menneskene som bor der?alle statsledere er enten kjøpt opp,plassert der eller er nikkedokker... hvor er pakistan i dag?? hva gjør demokratien for menneskene der?? alt er spill og politikk...og husk at dette er ik for det beste for menneskene eller rettighetene dems i landet. Menneskene lider i disse landene..der det er såkalt demokrati støttet fra vesten som har sine egne agendaer.. Vet vi hvor alle våpnene vi produserer ender opp hen?? Ja vi gir til de fattige,men hvor mye tjener vi ikke på dem??

    Disse menneskene som fører krig og følger ideologien sin gjør ikke detter for makt eller penger. Vi kan drepe dem, men ikke drepe hva dem vil stå for.

    hvorfor har ik usa,og resten av verden virkelig vært der for dem som trenger det?? hva med tjetjnia,kashmir, palestina,serbia,somalia, algeri,irak,india??

    er det rart muslimer verden over føler seg misbrukt, hatet og ydmyket for rettigheter som mennesker??? i flrer ti år har dem blitt slaktet, voldtatt, bortvist og torturert?? Er det rart dem nok en gang ble lei av å bli innvadert og hengt ut som terrorister??? Hva gjør israelerne bedre i dag???

    Er det virkelig mer forskjell i dag som da nazistene var på sitt beste??

    SvarSlett