søndag 27. september 2009

Oppdrag og oppdrag, fru Blomgo


Med krigstyper skriver avisene nå at Moland og French var på oppdrag i Kongo, stikk i strid med deres tidligere forklaring om "guttetur".

Dette finner vi en smule overdrevent, når vi leser videre etter overskriftene.

Moland og French ville tilby sikkerhetstjenester til personer og virksomheter som ønsket å bevege seg rundt i Kongo. En helt legitim - og nødvendig - business i store deler av verden.

Enhver som har et lovlig ærend i et lovløst land trenger beskyttelse fra personell som kjenner regionen og har en anelse om hvordan man kan ta seg rundt uten å bli kidnappet, drept eller ranet.

I den forbindelse ville de drapstdømte nordmennene rett og slett gjøre seg kjent i landet. For senere å kunne tilby sine tjenester.

De var altså ikke "på oppdrag", drev spionasje eller drev på annen måte med lyssky aktiviteter. De kikket seg rundt og gjorde seg kjent. Totalt udramatisk, og på ingen måte noe å blåse opp på førstesider med krigstyper!


Er pressen litt for flinke til å blåse opp bagateller på førstesiden?

13 kommentarer:

  1. Det er jo ikke helt sikkert at det var legitime firmaer/handel de skulle beskytte. Jeg aner ikke, men antar de drømte om å tjene noe på ulovelig diamanthandel, men igjen - kun gjetting.

    Kartlegging og bilder av statlige bygg er spionasje i Kongo, og de har tatt med seg våpen ulovlig inn. Kongo er nemlig ikke så lovløst at det ikke har lover man skal forholde seg til. Antar du mener at utlendinger som kommer til Norge har med å forholde seg til norsk lov, og dermet at normenn får forholde seg til andre lands lover når man reiser dit?

    At de nå ser ut til å innrømme lovbrudd som alene vil medføre strenge strafer (rundt 20 år er ikke utenkelig) er for meg et bevis på at løgnene de har kommet med i Kongo og til norsk presse er tilstrekkelig motbevist.

    Hvorvidt de er på oppdrag kommer vel ann på forståelsen av ordet. Jeg finner det korrekt, om de var der i forbindelse med jobb, for sitt firma, og kartlegger et område.

    Om de har drept noen eller ikke kan vi vel bare lure på, men lovbrudd som automatisk medfører lang straff ser det ut som om de nå innrømmer. Det er verdt litt "krigstyper" (noe som passer godt på denne saken) ?

    SvarSlett
  2. Disse to personene trengte seg inn ulovlig, med våpen, i et u-land (kanskje for å utføre ulovlige aktiviteter?). Hva hvis en kongoleser gjør dette i landet? Hadde du ikke reagert da? Hadde da ikke Frp begynt med sine rama-skrik???....

    SvarSlett
  3. Det kan godt være de er uskyldige i den drapssaken, men de har da begått en rekke lovbrudd som samlet selvsagt gjør kongoleserne mistenksomme. De hadde våpen med inn i landet..ulovlig..de snikfotograferte bank og diamantbedrift av noe slag..også ulovlig..at de sier det er bilder av samme bygg på nettet, holder ikke..de kunne lagret de bildene da, ikke fotografert selv når det er forbudt av sikkerhetsgrunner. Bildene deres er sniktatt fra kjøretøy i fart. De nektet for å ha vært i Kongo før..løgn,- de påstod de var på uskyldig guttetur nå..løgn, for nå endrer de den forklaringen.

    Årets dummeste nordmenn? Kan se sånn ut..

    SvarSlett
  4. Ja, nå begynner jeg også å bli lei av denne saken. Uansett hva man mener ang. hva de gjorde "der nede" så har de vært bevisste på å prøve å skaffe seg en inntekt der, ellers hadde de vel ikke vært der så lenge og startet firma i nabolandet. Når man ha med våpen inn i et land og gjør så mange rare ting som allerede er bevist kan man ikke klage på at man havner i fengsel. De kan slutte å være så nedlatende ovenfor et annet land som ikke er så "perfekt" som vårt eget og så må de bare forholde seg til den straffen de får. Dødsstraffen vil ikke bli effektuert det er norske politikere/diplomater blitt lovet. Og siden Norge er mot dødsstraff så er det naturlig at norske politikere/diplomater ber landet om å la være å utføre det mot nordmenn. Bortsett fra det så må jo bare de to "gutta" sitte og tenke seg om en stund i fengsel. Det ser ut som de er ganske flinke til å få folk til å jobbe for seg, så lenge man har penger er man populær i et lutfattig land - naturligvis. De fleste nordmenn vet alt for lite om Afrika, disse har satt et av landene på kartet, men likevel får vi ikke noe særlig helhetlig bilde av det. Afrika er bare et "mystisk" kontinent for de fleste av oss og dessverre er det ofte bare de negative historiene om kontinentet som når oss.

    SvarSlett
  5. Null simpaty for de gutta, de fortjener å rotne i kongo fenglslet.

    SvarSlett
  6. Har heller ingen sympati for Karius og Baktus i Kongo. Rart at de plutselig endrer forklaring på hva de egentlig var i Kongo for ?? Hvorfor kunne de ikke fortalt sannheten i første del av rettsaken ?? Det synes vel åpenbart at de ikke dro inn i landet uten "forretningshensikter" i en eller annen form....
    Mor til French uttaler at hun "er stolt over sønnen"..... Jeg lurer virkelig på hva hun er stolt over, hadde jeg hatt en sønn som løp rundt og lekte Rambo i kongolesisk jungel hadde jeg neimen ikke vært mye stolt !!
    Og vedkommende som har donert penger til rettshjelp til disse to ramboene har neimen ikke mye å være stolt av hen heller. Må ha lite å bruke pengene sine på, spør du meg !!
    La Karius og Baktus sitte i kongolesisk fengsel en laaaaaaaang stund - kanskje de vil bli litt mer ydmyke og fortelle sannheten etter hvert som hår og skjegg gror....

    SvarSlett
  7. De ville visst være tøffinger og tjene penger i et land som Kongo!! Det var dumt det. Nå må de betale prisen enten de er skyldige eller ikke.
    Og var de ikke tøffe før de reiste, så er de helt sikkert blitt det innen/hvis de kommer hjem.

    SvarSlett
  8. Saken er jo den at de løy tidligere. Dette er absolutt av interesse.

    SvarSlett
  9. syns d bilde dær han vaske blod ut av bilen beviser at de er skyldig i mord.Vist det hadde vært i Norge å de hadde kommet med den samme forklaringa hadde de blitt dømt.

    SvarSlett
  10. Truls:
    Med sånne uttalelser passer du perfekt inn i det kongolesiske rettssystemet.

    SvarSlett
  11. Selv om bildet som viser at det vaskes blod ikke beviser noe om hvordan drapet har blitt utført, eller av hvem - så tror jeg faktisk de hadde blitt dømt i en norsk domstol også.

    Det gjør ikke inntrykk på norske dommere at man lyver om hvorfor man er på et sted, hva man har med seg - og at man tar bilder som er ulovlige å ta.

    Om de er skyldige vet ingen av oss, og vi får vel tro hva vi vil.. En ting er iallefall bevist, de to gutta har ingen troverdighet, for de lyver til norsk presse samtidig som de ber om støtte. Deler av forklaringen deres er faktisk en fornørmelse mot andres intelligens.

    Personlig tror jeg ikke det er landeveisrøvere i Kongo som er så dumme at de glemmer å røve. Antar en jeep er ganske verdifull i Kongo......

    SvarSlett
  12. Her ser vi jo hvor lett folk lar seg "styre" av media :) Fantastisk! Mine antagelser at vi snart har totalt Amerikanske tilstander når det gjelder UVITENHET var jo rett alikevel....

    SvarSlett
  13. Ser at mitt innlegg over er så fantastisk bra at andre har kopiert det inn som sin mening i andre blogger. Problemet er vel kanskje at svaret ikke passer helt inn i alle andre blogger, men men.

    Greit nok det, for den bloggen det er snakk om blogger jeg ikke på lenger.

    Har slikt skjedd andre av dere?

    SvarSlett