mandag 28. september 2009

Nesten snytt for godt betalt jobb


Den ferske stortingsrepresentanten så toppjobb og gode penger fare da hun fikk telefon fra P4.

Heldigvis var det bare en spøk. Men for den 22 år gamle jenta ville det vært merkbart også på lommeboken om jobben hadde røket.

Som stortingsrepresentant tjener man langt over det en gjennomsnittslønn for en 22 åring. De fleste på hennes alder ville jublet og sett på en slik lønn som rene lottogevinsten.

Nå skal det sies at man uavhengig av alder må jobbe hardt for disse pengene. I alle fall i utgangspunktet. Kanskje enkelte eldre tar det litt mer med ro, men de unge og engasjerte legger nok ned en betydelig innsats, og fortjener derved å tjene gode penger.

For de som ønsker å tjene raske penger finnes det kanskje bedre måter enn å stille til valg.


Tjener stortingsrepresentantene for mye penger i forhold til innsatsen?

8 kommentarer:

  1. Det at stortingsrepresentanter tjener så innmari godt vil jeg påstå er tøys. Ja, stortingsrepresentanter tjener godt i forhold til en stilling i kassen på rema, en sykepleier eller en nyutdannet jurist for den saks skyld.

    Men det er da vitterlig en av de mest ansvarsfulle stillingene i samfunnet vårt, og innebærer ikke minst en betydelig arbeidsbelastning, for ikke å nevne personlig belastning.

    Forøvrig kjenner jeg flere som jobber ufaglært i industrien og som med mye overtid og noe reising på anlegg tjener like mye som en stortingsrepresentant. De har nok ikke like mye ansvar...

    SvarSlett
  2. Det er veldig norsk å lage et tema ut av hva folk tjener. Jeg synes det er flott at folk tjener penger.

    SvarSlett
  3. Tro det eller ei men jeg få like mye uten å jobbe! ...andre jobber for meg!

    SvarSlett
  4. Men hva erfaring har ei jente på 22 år til å være på stortinget?Synes disse som blir kaldt politikere å er bare skittunger enda burde aldi blitt valgt inn!Burde der ikke vært ei aldergrense som har gitt dem en god porsjon erfaring før dem havner dit?Bare undrer meg;)

    SvarSlett
  5. Til Anonym over her:
    Stortinget skal være et representativt utvalg av befolkningen, og det er således bra at også unge uerfarne blir valgt inn. De vil ha et litt annet syn på diverse ting, og det er ikke alltid så dumt å få presentert saker fra forskjellige synsvinkler.

    SvarSlett
  6. Til deg over: Stortinget skal jo også styre landet. Greit med impulser og ideer fra yngre, men en dyktig leder må jo også ha erfaring.

    Det burde stilles minimumskrav til kompetanse og erfaring for å få lov til å stille til valg!

    Da ville vi ha unngått endel skandaler og sløsing med offentlige midler.

    SvarSlett
  7. La de tjene MER penger! Alle gode jobber der man kan tjene penger tiltrekker seg dyktige folk. La det være en gulerot for de som stiller til valg - blir du valgt inn tjener du mer penger enn i en god lederjobb andre steder. Da har også gode ledere råd til å stille til valg.

    SvarSlett
  8. Kommentar til:
    "..... unngått endel skandaler og sløsing med offentlige midler."

    Ser da ut til at de eldre stortingsrepresentantene utmerket godt klarer å stå for skandaler og sløsing med offentlige midler spør du meg. Vet ikke helt hva som er værst jeg. Ung uerfarenhet eller de eldres "vet alt best uannsett" holdning.
    Dessuten er ikke lønna til stortingsrepresentanter for høy. Fotballspillere har for høy lønn.

    SvarSlett