tirsdag 29. september 2009

Gutten med gullhjernen ligger an til millionpremie!


Den unge norske sjakkspilleren Magnus Carlsen ligge an til å kunne tjene store penger i en sjakkutrnering i Kina.

Flere av verdens beste spillere kappes om ære - og om penger - i den knallharde sjakkturneringen.

Unge Carlsen er beskrevet som et sjeldent talent, og har så langt gjort rent bord i turneringen. Og det mot særdeles sterke motstandere!

Sjakk får generellt lite oppmerksomhet i norsk media. Men stjerneskuddet Carlsen har likevel laget overskrifter de siste årene. Meget bra, for både sjakken og Carlsen trenger all positiv oppmerksomhet de kan få.

Vi ønsker Carlsen lykke til, og håper han kan cashe inn gode penger og høste ytterligere anerkjennelse i denne turneringen.

Hvorfor får sjakk - som spilles av et stort antall nordmenn - så lite oppmerksomhet i forhold til annen idrett?

9 kommentarer:

  1. Sjakk får så lite oppmerksomhet fordi det krever mer av folk. I fotball holder det for folk at ballen går i mål. Ålreit da, curling eller cricket er kanskje verre, men for at et sjakkparti skal gi mening, enda mer estetisk eller sportslig glede må man være involvert på en helt annen måte. Sjakk utøves av de innviede:)

    Mvh
    Sjakkspiller

    SvarSlett
  2. Er sikker på at med riktige kommentarer og "pedagogisk" forklaring forståelig også for ikke-eksperter, så ville endel sjakkpartier blitt inmari god TV underholdning. Sjakk ER spennende, om man bare får det servert på riktig måte. Med alle småkanalene vi har i dag burde jo noen av dem kunne lage fengende dekning av store sjakkbegivenheter!

    SvarSlett
  3. Nå handler jo sjakk også om store penger... er mer penger i potten på denne turneringen enn de pengene man ser i f.eks. realityshow.

    Pengepremier trekker jo alltid publikum?

    SvarSlett
  4. sjakk er vel ikke den store publikumssporten, det er for de speesielt interreserte. Ser heller gerrard smelle ballen i krysset enn å se en sjakkspiller tenke i 15 minutter før han gjør trekket sitt.

    Jeg liker forøvrig både sjakk og fotball

    SvarSlett
  5. Dersom sjakk ble vist på TV med kommentatorer osv osv omtrent slik poker blir vist ville det helt sikkert bli sett av mange. Ikke minst nå når vi har en norsk 18-åring som er nr. 4 i verden!

    SvarSlett
  6. Man kunne jo kortet inn "tenketiden" i redigeringen, og fyllt på med analyser av mulige trekk og mottrekk. Er jo mange som har spilt litt sjakk og som sikkert ville fulgt med. Er jo masse action i spillet om man får det forklart - og spennende også om det pakkes inn riktig... og de aller fleste har jo spilt litt sjakk en eller annen gang....

    SvarSlett
  7. Ser gjerne at de kan vise sjakkparti på TV. Når poker blir sendt på TV klipper de bort rundt 80 prosent av spillet.

    SvarSlett
  8. Sjakk på Tv??? Det minner meg om Kirkvaag, Lystad og Mjøen på 80- tallet.

    ..jau.. då var me inne frå VM i venting...

    SvarSlett
  9. Ja, med dyktige kommentatorer, og en del grafiske virkemidler tror jeg sjakk kan bli publikumsvennlig, for nordmenn først og fremst pga og med Magnus Carlsen. Men uten dette er sjakk sjanseløs, da folk ikke skjønner hva som skjer.

    SvarSlett