lørdag 12. september 2009

Fort deg! Les dette mens det ennå er gratis!

digi.no kan vi lese at nettaviser søker nye metoder for å kapitalisere på sine lesere. Blant annet nevnes det at Google vil kunne "bistå" med et nytt system for mikrobetaling for tilgang til nettinnhold.

Selvsagt må innholdsleverandørene på internett tjene penger på det de gjør. Men spørsmålet er: Så lenge det fortsatt finnes gode nettsteder som overlever (og tjener fett) med dagens reklamefinasieringsløsninger, vil folk gidde å BETALE for nettinnhold?

Vi tror "både ja og nei".

Et nisjenettsted med informasjon for spesiellt interesserte vil kunne klare seg meget godt med en "betal for tilgang" løsning. Så lenge de presenterer unikt innhold med faktisk VERDI for brukerene, så er betalingsviljen tilstede.

Verre er det nok for en typisk "nettavis". Hvem vil betale for å lese nyheter de kan få gratis et annet sted?

Vi tviler på at "betal for tilgang" vil bli noe vi kommer til å se i veldig stor utstrekning. Folk vil fortsatt søke seg til gratis kilder, og de som er dyktige på å tjene penger på "gratisleserene" vil alltid overleve.

Hva tror du om dette? Er du villig til å betale Kr 1,- hver gang du svinser innom f.eks. digi.no, eller vil du da heller velge et gratis alternativ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar