lørdag 12. september 2009

Cowboy og Afrikaner?

I VG leser vi at Moland og French's selskap ikke hadde de nødvendige papirene i orden.

Det antydes sågar også at det er brukt forfalskede brev og attester i et forsøk på å fremskynde de nødvendige lisenser.


Vi har stor sympati med de fengslede norske gutta, og ingen fortjener en farse av en rettsak som den disse gutta nå har vært igjenom. Vi aner ikke om våre venner i Kongo er skyldige eller ikke, men fristes til å si "Bring our boys home!"

Men likevel mener vi man bør spørre seg: Hva GJORDE egentlig våre kjære venner der nede? Hva får kjekke unge norske menn til å reise ned til jungelen i Afrika? Skjønte de ikke hvilken risiko de utsatte seg for?

Vi har alle lekt Cowboy og Indianer. Det var en morsom lek, og alle var like gode venner etterpå.

Cowboy og Afrikaner ender kanskje ikke fullt så bra?

Hva mener du? Bør den som er med på leken tåle steken?

3 kommentarer:

  1. DEFINITIVT! Den som er med på leken må alltid tåle steken, og syntes det er ganske åpenbart hva som har vært greia her (selvom vi ikke vet HVORFOR). Men de får da litt sympati også disse kjekke villmennene, så jeg skulle gjerne tatt de hjem til norge og inn i mine armer - men nei, man kan ikke bare dra til utlandet å leke rambo fordi man veit at staten norge uansett henter deg hjem igjen når du er i knipe!

    SvarSlett
  2. Jepp. De må tåle steiken. Helt klart.
    Sikkerhetsbransjen i Afrika er heller tvilsom, og uansett hva disse gutta gjorde i Kongo, så er det i hvert fall ingen som helst tvil om hvilken bransje de var i. Det er en hårfin grense mellom sikkerhetsvakter og leiesoldater. Mange av oss som har bodd i Afrika en periode har møtt denne typen... De er internasjonale. Ved å ta et slikt karrierevalg synes jeg egentlig de samtidig fraskriver den norske stat noe som helst ansvar, bortsett fra å forsøke å hindre at dødsdommene blir fullbyrdet.

    SvarSlett
  3. "så er det i hvert fall ingen som helst tvil om hvilken bransje de var i" Så du prøver å si at DU vet hvilken bransje de var i? Da er jo hele saken oppklar da!....Eller nei....Hvorfor tror folk blindt på det media skriver? er det ingen som har skjønt at 99% av det som står i avisene er bare sprøyt? Det ENESTE de tenker på er penger...om det er sant eller ikke, det er ikke så viktig.
    Hvor mange uttallige rettsaker har ikke
    Se & Hør vert gjennom fordi de har skrevet historier av rent oppspinn og fantasi?
    Man kan ikke dra konklusjoner ut ifra hva media skriver vet du, men ignorante og naive mennesker flest er, er dette blitt alltfor vanlig. Vær så snill dra inn litt snev av fakta etter et sånnt utsagn i stede for å tro blindt på noe en avis har hørt fra en "pålitelig" kilde og TROR kan være sant.

    SvarSlett