lørdag 12. september 2009

Miljøbevegelsen - Frelsere eller løgnere?

En dansk forsker hevder at solen spiller en mer sentral rolle i den globale oppvarmingen enn det FNs klimapanel legger til grunn, ifølge storm.no.

Altså, det er SOLEN som tar knekken på oss. Ikke at vi trekker ned en gang for mye i toalettet, eller glemmer å skru av lyset etter oss når vi forlater badet.

Dette er noe miljøbevegelsen ikke snakker så høyt om. Og kanskje med god grunn?

Vi skal vokte oss for å undervurdere betydningen av det arbeidet miljøbevegelsen gjør. Men vi skal heller ikke glemme at "miljøvern" har blitt storindustri - ikke bare omsetter de ulike organisasjonene for svimlende summer, men det er også en rekke bedrifter som tjener godt på "grønne" produkter.

Vi har latt oss fortelle at i UK omsetter "miljøbransjen" som helhet MER enn landets samlede våpenindustri!

Og da er det på sin plass å spørre seg om ikke også miljøbransjen - med sin svimlende omsetning - kanskje OGSÅ benytter samme "skitne metoder" som andre bransjer (tobakk, sukker, petroleum, bil, våpen.... listen er lang) beskyldes for å bruke?

Har vi noensinne stilt spørsmålstegn ved om miljøvernerene forteller oss den hele og fulle sannhet, eller om de kanskje pynter litt på historien for å få frem et budskap som selger?

Der det finnes penger finnes som regel også grådige mennesker!

Har vi grunn til å tro at miljøbransjen er annerledes?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar