søndag 4. oktober 2009

Letttjente penger?


Moland og French så utsikter til å tjene penger på å trene opp leiesoldater for afrikanske krigsherrer og geriljagrupper. I stedet endte de to eventyrerene i fengsel.

Det fortelles nå at Moland er alvorlig malariasyk i fengselet. Det er problemer med å skaffe legetilsyn og medisiner.

I kongolesisk fengsel betyr tilgang på penger alt. Har man penger kan alt kjøpes. Har man ikke tilgang på penger blir det vanskeligere. Heldigvis har nordmennene hjelpere på utsiden, men det vites ikke hvor lenge det er økonomi til å kunne hjelpe.


Bør norske myndigheter skaffe penger så Moland og French sikres bedre forhold?

18 kommentarer:

  1. Skyldige som faen

    SvarSlett
  2. skyldige m orra k n ull er e.

    SvarSlett
  3. Alle må forholde seg til kulturen i det landet de befinner seg. Det er vi nordmenn gode på å forfekte. Jeg synes det er trist at media nå apellerer til følelsesmessige forhold som sykdom etc. Gutta har driti på draget, og må fovente en fremtid i forhold til det. Sånn er det med den saken.

    SvarSlett
  4. Er lei av og høre om dem dumme gutta, dem prøvde seg på noe som dem ikke hadde kontroll på så skar det seg veldig for dem og det blir hauset opp og det er så syndt på dem. dem har påført seg dette selv og viste i utganspunktet att dette var ikke helt bra. La dem sone der nede men prøve og unngå døds straff synes nå jeg da.

    SvarSlett
  5. Helt enig. Om de har skutt noen aner jeg ikke, men dette er åpenbart noen gutter med et verdensbilde som ikke matcher deres utdanning. Litt paradoksalt,at de vil drive forretning i et afrikansk land, men når det røyner på, så vil de ikke anerkjenne landets rettsprosess...? Løgnene hoper seg opp, vi har garantert ikke fått de siste avslørende opplysninger om dem ennå. Ved å lese Moland`s brev til Nkunda, ser man at de er amatører. Moland skriver at han vedlegger Curium Vitale. Det heter Curriculum Vitae. Hallo... hvor dum går det an å bli...? Har ingen forståelse for at de skal få sone i Norge. De oppsøkte Afrika, så la dem bli der.

    SvarSlett
  6. Jeg er helt enig med de to siste anonyme! De har seg selv å takke!

    SvarSlett
  7. Jeg har aldri opplevd noen som er til de grader naive. Jeg mener de er skyldige, og de 5 dødsdommene kan vi slutte å skrive om. Det er bare en avsporing. De vil ikke bli henrettet, og de må forholde seg til rettsystemet i Congo slik alle nordmenn må gjøre når de er i utlandet.

    SvarSlett
  8. Endelig en blogg som fokuserer på realiteter (det lille vi har av det), - og ikke på hvor synd det er på de stakkars uskyldige og naive guttene! Naive har de nok vært, - men uskyldige? Kanskje i mord, - men det er da mer enn mnok å ta fatt i! Ønsker dem ikke henrettet, - om de skulle være uskyldige i det de er dømt for, - utover det får de ta konsekvensene av sine handlibger, - det forventes faktisk også i det Norske samfunnet......

    SvarSlett
  9. Om de döms skyldiga vid överklagan hoppas jag att de inom en snar framtid kan avtjäna straffet i Norge. Detta på grund av att omständigheterna är fruktansvärda i fängelset i Kongo. Det handlar om medmänsklighet. Vi behöver inte resonera som barbarer.

    SvarSlett
  10. Og sone i Norge ? Da er de jo ute om noen dager !!

    SvarSlett
  11. Curium Vitale?

    Curium, grunnstoff atomnr. 96
    Oppkalt etter Marie Curie og mannen.

    De gutta var neppe skolelys. De gutta har neppe hatt hjerne nok til å ha overblikk over hva de faktisk drev på med. Norge bør nok få dem hjem til soning før de roter til enda mer. Nkunda meg midt i....

    SvarSlett
  12. Hei på dere.

    leste over at Moland hadde skrevet feil i CV han hadde sendt avgårde..

    Hallo, det er lov å tenke selv også..
    Har de i Uganda klart og komme inn på Dataen til Moland som de fant på boplassen hans, ja da har de sikkert også klart og legge inn en falsk mail
    adressert til både den ene og den andre..
    I disse landene foregår det ikke slik som i Norge. Har selv sittet ett par dager i et Afrikansk fengsel uten mat og drikke. Vi ble satt inn fordi en person med litt penger og status, så sitt snitt til og tjene mer penger, men de fant visst snart ut at det ikke var mye å hente hos oss, stakkars fattige norsker. heldigvis løyste saken seg og vi kom ut igjen, lykkelig, men med erfaring som gjorde meg meget skeptisk til styre og stell i dette landet.Folkene jeg ble kjent med det året jeg bodde der var alle værdens snilleste, har ikke ett vondt ord å si om disse, men de med litt mer penger, middelklassen og oppover, ja de trodde de kunne oppføre seg akkurat som de ville, uten lov og orden, og det fikk de også lov til.

    Så ting som kan virke helt usannsynlige og rart for oss, er dagligdagse saker i mange Afrikanske land. Så tenk dere litt om før dere skriver at de burde bli sittende der, jeg vet ikke mer hva de har gjort enn dere vet, men saken er at vi vet IKKE. familien til disse får gjennomgå nok, om ikke dere skal ønske både dødsdom og alt mulig på dem. Tenk hvis det hadde vært broren din det var snakk om, man vet aldri hva som kommer til og skje i fremtiden.

    SvarSlett
  13. Det er tydeligvis mange bedrevitere her inne. Om Kongo gutta virkelig har gjort det de er dømt for- hvor alvorlig er da det ift de mest bestialske drapssakene som skjer her i Norge?
    Her er alle velkommen. Krigsforbrytere, pedofile, voldtektsmenn, drapsmenn, kannibaler etc. Norge har åpnet døren og gitt så uendelig mange utenforstående muligheten til å gjøre sin "suksess" her, med belønning i form av lav fengselsstraff og en god slump av skattebetalernes penger på konti etterpå.

    Så hvorfor i all verdens navn og rike skulle ikke Kongo gutta få returnere til Norge??
    Det skulle vel ikke være noen forskjell på det..

    SvarSlett
  14. Vet ikke om de skyldig eller ikke, men nå må norske staten slutter å gi bistand. UD kan være der som observartører, men må slutte med økonomisk støtte disse karene har sikkert penger selv, eller så kan familien stiller opp. Sist jeg vet så er Kongo ingen turist-land som nordmenn charter jevnlig ned. Disse to har helt helt sikkert holdt igjen info om hva de drev der nede. Tabben for Kongo at de dro inn spionasje mot Norske Staten og kravet! Ellers hadde ikke norske befolkningen reagert og fulgt med saken så mye! Nok en gang kaster myndighetene så mye penger for dumme ting! FN støtten er noe det dummeste å bidra med, FN har jo ingen makt bare pamper som reiser rundt å velte i Luksus.

    SvarSlett
  15. Hvis den norske stat skal bruke mine skattepenger paa aa faa hjem det pakket der, saa kan de ogsaa sende mullah krekar til helvete ut.

    For aa vaere helt aerlig, saa synes jeg de kan ta straffa si i Kongo. Alle er klar over at reglene og skikkene der er heelt forskjellig fra hvordan ting fungerer i Norge, Men jeg synes ikke de boer faa doedsstraff da, skyldspoersmaalet er for usikkert til det.

    Selv om de kanskje ikke har drept han fyren, saa er det vel ganske tydelig at de er to kriminelle idioter! Det er nok av kriminelle handliger begaatt av dem aa velge i..

    SvarSlett
  16. ..de slemme guttene har en mor.som sikkert har hatt et helvete....
    ..gutter...TENK..........

    SvarSlett
  17. Herregud! Jeg tror nesten ikke det jeg leser her. Nei jeg gir opp! Jeg tror folk ikke forstår at dette faktisk er virkelighet. Dette er helt virkelig. Og det er også virkelig at de kanskje kreperer i fengsel. Nei jeg er ikke naiv og tror de bare er "snille" noe jeg mener er helt irrelevant.

    SvarSlett
  18. e man med på leken må man tåle steken. utsikter til lette penger skar seg, de viste vel om risikoen. la dem sone der

    SvarSlett