søndag 4. oktober 2009

Nakenhet, dobbeltmoral, image og barneblod!


Hundrevis av Greenpeacetilhengere poserte nylig nakne med vinflasker for å advare mot klimatrusselen.

At scenariet var en vingård, og at nakenmodellene holdt vinflasker er kanskje en symbolikk som det tar oss litt tid å forstå, men som kan være en kraftig påminnelse om vår vestlige dekadense.

For i Europa og ellers i vesten benyttes enorme jordbruksområder til dyrking av druer og korn som benyttes i produksjon av totalt unødvendige varer som vin, øl og sprit.

Disse avlingene dyrkes på områder og med ressurser som ellers kunne blitt brukt til matproduksjon til en stadig større sultende befolkning i den tredje verden.

Vin, øl og sprit er luksusvarer som vi ikke trenger. Og den som tør kan forsøke regne ut hvor mange barneliv som kunne vært reddet fra sultedøden for hvert glass vin, hver halvliter øl eller hver drink vi tyller i oss.

Dobbeltmoralen er direkte kvalmende når "miljøvernere" diskuterer forbrukersamfunnet og fordømmer "de rike" halvveis ned i rødvinsflaske nummer to. Eller over et par-tre halvlitere til 60 kr pr stk. Minst.

For prisen av en flaske vin eller et par halvlitere kunne man holdt en sultende afrikansk familie i live i en måned. Eller betalt skolegangen for et barn i ett år.

For ikke å snakke om de miljøbelastninger man påfører planeten ved å støtte produksjon av totalt unyttige varer som vin, øl og sprit.

I Norge er det mange som liker å gi inntrykk av at de er engasjerte i miljøvern, bærekraftig utvikling og støtte til fattige land. Grønne varer og fairtrade er i skuddet. Slikt er politisk korrekt og gir en tidsriktig image.

Det vi ikke tenker på er at vi like gjerne kunne drukket afrikansk barneblod i stedet for vin. Hver krone brukt på alkohol fremfor på nødhjelp er en spiker i et uskyldig barns kiste.

Er norske "miljøvernere" dobbeltmoralister, egoister og dekadente miljøsvin som tenker mer på egen image enn på hva som EGENTLIG er viktig og riktig bruk av ressurser?

2 kommentarer:

  1. Enig i at norske "miljøvernere" til tider er en tanke hjernedøde, men at vi skal bruke alle våre penger på nødhjelp er like idiotisk.
    Nødhjelp er en uting, hvorfor ikke heller hjelpe disse menneskene til å klare seg selv, så de ikke trenger nødhjelp år ut og år inn? Vi holder jo befolkningen kunstig i live og fratar dem enhver mulighet til utvikling på denne måten.

    For inntil de kan produsere nok mat på egen jord må afrikanere må slutte å lage så mange barn, får vi ned folketallet og bygger opp infrastrukturen er det håp også for de fattige i Afrika. Men slik det er nå i korrupte Afrika er det any way bare de som allerede har det bra som nyter godt av nødhjelpen. Om de ikke de korrupte svina direkte bruker opp nødhjelpen selv, så kan et lands ledere bruke landes egne penger på våpen og annet de finner for godt, så lenge verdenssamfunnet mater deres innbyggere.

    PS: Er du med i avholdsselskapet siden du er så ekstrem at du sammenligner vin med Afrikansk barneblod og mener at hver kr brukt på alkohol er å støtte barnedød.
    Men skal du først se slik på det er jeg sikker på at også du bruker en del ”unødige” kroner som sikkert kunne holdt liv i et par barn i noen dager. Så slutt å lev selv, bruk heller pengene på noen du ikke kjenner i Afrika og hvorfor ikke like gjerne flytte ditt selv?

    SvarSlett
  2. Herlig innlegg. Dobbeltmoralen florerer. Enig i bloggeren om at folk legger på seg et politisk korrekt image uten å gjøre særlig mye mer. Lettere å klage over at de rike bør gjøre mer enn å gjøre noe selv!

    SvarSlett