mandag 19. oktober 2009

SV - burde de holdt seg utenfor regjering?


Sigbjørn Johnsen blir ny finansminister, og Grethe Faremo overtar som forsvarsminister. Kan vi vente at penger og forsvar nå blir vel ivaretatt i årene som kommer?

Med dette mister SV den viktigste ministerposten nest etter statsminister. For partiets velgere og medlemmer må dette føles som en ekstra bitter pille å svelge etter det sviende valgnederlaget.

Men i et demokrati er det jo slik - valgresultatet skal gjenspeiles i regjeringen. At SV nå degraderes til mindre viktige ministerposter er derfor en naturlig konsekvens.

Men, man kan jo spørre seg hva SV har fått ut av sine fire første år i regjering. Amerikanske jagerfly, fortsatt engasjement i Irak og Afghanistan, ingen varm skolemat... SV velgerene kan neppe være særlig fornøyd.

Det mange spør seg om nå, er om SV er et parti som gjør seg best utenfor regjering. Det kan jo virke som om det er lettere å få satt ting på dagsorden om man ikke samtidig må bøye seg og stemme imot sin egen politikk i andre saker.


Burde SV holdt seg utenfor regjering, og satset på egen politikk fremfor ren AP politikk?

1 kommentar:

  1. Ja også Solhjell som likestillingsminister. Endelig skulle det bli en mann i den stolen, men jeg hadde likt bedre å få en med baller.

    SvarSlett